string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bakker: ‘Spanning viel meteen van me af’.

Zondag 09 december 2012 om 15:26

Nick Bakker stond zaterdagavond in Amsterdam voor het eerst in de basis in een Eredivisieduel. Hij was de vervanger van de zieke Emil Johansson. Oluwafemi Ajilore stond voor de tweede keer achter elkaar in de basis.

Nick Bakker, debutant in de basis: “Ik denk dat ik wel een redelijke wedstrijd heb gespeeld. Het was in het begin even zoeken want linksback is normaal niet mijn positie, maar ik denk dat ik wel met een redelijk goed gevoel terug klan kijken op de wedstrijd.”
“Toen ik me voor het vertrek naar Amsterdam meldde in Euroborg kwam de trainer naar mij toe en vroeg mij: ‘Ben je er klaar voor vanavond?’ Ik vertelde hem dat ik er klaar voor was. ‘Dan speel je,’ zei hij. Het drong meteen tot me door het wel in de ArenA is. Daarna heb ik me meteen gefocused op de wedstrijd, was ik niet heel nerveus of zo. Toen ik op het veld stapte en om me heen keek was ik wel wat gespannen. Het is een groot stadion. Maar toen de wedstrijd begon, viel de spanning meteen van me af. Heb ik gewoon mijn ding gedaan.”
“De belangrijkste taak was mijn man uitschakelen en daarnaast om zo goed mogelijk mee te spelen. In het begin was wel lastig tegen Boerrigter. Hij is snel, dat was wel even zoeken. Het laatste kwartier zat ik er doorheen. Het was toch mijn eerste volledige wedstrijd in de eredivisie. Toen kwam ik tegenover Lukoki te staan en wist ik dat ik nog flink aan de bak moest. Maar behalve die actie die op de lat eindigde heeft hij volgens mij niet veel acties kunnen maken.”
“De trainer zegt dat ik goed bezig ben. Ik blijf gewoon mijn ding doen zodat ik er sta als de trainer een beroep op mij doet.”
Oluwafemi Ajilore: “Ik denk dat we iets teveel verdedigend hebben gevoetbald en te weinig ons eigen spel hebben gespeeld. In het begin van de tweede helft ging dat beter en werden we wat gevaarlijker. Maar als je niet scoort, dan kun je nooit winnen. Zij maken wel de 2-0. Na dat doelpunt overheerste even de teleurstelling en konden we het niet meer omdraaien.”
“Ik moest zorgen dat we in balbezit bleven en moest vroeg drukzetten op de middenvelders van Ajax. Ik heb dat geprobeerd, maar we hadden de bal veel langer in de ploeg moeten houden. Dat moet beter, dan kunnen we meer ons eigen spel spelen en meer kansen creëren. Dat is een goede les voor het bekerduel tegen Ajax volgende week. De trainer zei net al: ‘Dan moeten we minder fouten maken en kunnen we revanche nemen.'”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’