string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bacuna: ‘Voor mij toch een thuiswedstrijd’.

Zaterdag 02 augustus 2014 om 20:03

Leandro Bacuna keerde zaterdag met zijn club Aston Villa terug in het stadion waar het allemaal voor hem begon. De oud-FC’er begon de wedstrijd op de bank, maar kwam halverwege de tweede helft in het veld. Bacuna genoot van zijn terugkeer in Euroborg.

“Iedereen moet aan spelen toekomen om fit te worden, daarom begon ik op de bank, maar ik ben blij dat ik minuten heb mogen maken,” zei Bacuna na afloop van de wedstrijd. “Het was mooi, ik vond de sfeer fantastisch en de begroeting was boven verwachting. FC Groningen heeft altijd een fantastisch publiek gehad. Er zaten veel bekenden van me op de tribune dus het leek voor mij toch op een thuiswedstrijd.”

FC Groningen was met 4-1 te sterk voor de Engelse werkgever van de rechter flankspeler. “We komen net terug uit Amerika, dus hadden het best zwaar. Dat speelt wel een rol denk ik, maar het mag geen excuus zijn. We moeten gewoon blijven doorgaan, hier van leren en nog harder met elkaar gaan werken.”

Bacuna maakte in zijn eerste jaar in de Engelse Premier League een droomseizoen door. Dit seizoen wil de middenvelder zich graag verder ontwikkelen. “Uiteraard wil ik beter worden en nog belangrijker zijn voor het team. Ik denk dat ik fysiek sterker ben geworden en veel geleerd heb in het afgelopen seizoen. Als je kijkt tegen wat voor spelers je iedere week speelt, is de Premier League één van de beste competities ter wereld.”

Ondanks het verlies van zijn club kijkt Bacuna terug op een mooie terugkeer in Euroborg. “Ik vond het een geweldige ervaring om tegen mijn oude club te mogen spelen. Ik ben niet zo heel vaak meer in Groningen, maar hoop dat ik snel weer een keer een wedstrijd kan komen kijken.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard