Bacuna, Sankoh en Pedersen terug

19 februari 2010

Leandro Bacuna, Gibril Sankoh en Nicklas Pedersen keren terug in de selectie van FC Groningen dat zaterdagavond de uitwedstrijd speelt tegen NEC. Ron Jans spreekt over 'aanhaken of inhalen' voor het duel tussen de nummers 10 en 9 van de ranglijst.

Voor Bacuna zit de schorsing erop die hij uitzat wegens zijn twee gele kaarten in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Gibril Sankoh heeft een automatische schorsing van één duel achter de rug wegens de beroepszaak die is aangetekend tegen de schorsing vaan drie duels. Deze beroepszaak dient pas komende dinsdag en zodoende is Sankoh er zaterdag in Nijmegen gewoon bij. Nicklas Pedersen keert terug van een hakblessure.

Geslonken
De blessurelijst is daarmee geslonken naar zeven personen en ligt daarmee op het laagste niveau sinds begin december. Naast de vier langdurig geblesseerden Ondrej Svejdik (kruisband), Petter Andersson (kruisband), Sepp De Roover (kruisband), Jeffrey Rijsdijk (kraakbeenletsel) ontbreken Oluwafemi Ajilore (hamstring), Koen van de Laak (enkel) en Tim Sparv (lies).

Sparv heeft de technische staf verzocht komende maandag zijn debuut te mogen maken in Jong FC Groningen. Er is echter besloten dat Sparv eerst nog meer volledige trainingen met de eerste selectie zal moeten doormaken. Het herstel van Ajilore en Van de Laak is hooguit een kwestie van enkele weken.

Aanhaken of inhalen
Trainer Ron Jans heeft zijn ploeg de laatste weken zien opstomen naar de negende plek op de ranglijst. “Bij ons is de afgelopen weken een stevig fundament gelegd en ik ben wel weer benieuwd naar een boeiend potje op zaterdag. Het is aan ons aan te haken bij de subtop of aan NEC ons in te halen. Wij gaan natuurlijk voor de eerste optie.” Over de tegenstander vertelde Jans het volgende: “NEC is net als wij een van de ploegen die het na de winterstop beduidend beter doet dan ervoor. Het zal een mooie confrontatie worden. Zij moeten het de laatste weken niet van fantastisch voetbal hebben, maar beschikken wel over een hecht collectief met heel veel werklust. Ze geven achterin heel weinig weg en zijn zelf juist gevaarlijk in standaardsituaties.”

Laatste nieuws