string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bacuna: ‘Rustig aan en gewoon voetballen’.

Vrijdag 19 februari 2016 om 14:15

FC Groningen neemt het zaterdagavond in Alkmaar op tegen AZ. Hedwiges Maduro viel vorige week in de wedstrijd tegen Ajax uit met een kuitblessure, maar is fit genoeg om te spelen. Juninho Bacuna belde zijn broer om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden.

Juninho Bacuna kreeg tijdens de afsluitende training voor de wedstrijd tegen AZ een basishesje toebedeeld. De multifunctionele speler uit de eigen jeugd is één van de opties die trainer Erwin van de Looi heeft om de geschorste Hans Hateboer te vervangen.
Multifunctioneel
“Linksbuiten, rechtsbuiten, spits, ‘op tien’, ‘op zes’ en nu misschien wel rechtsback,” somt Bacuna een aantal posities op die hij de laatste twee seizoenen bekleedde bij de Beloften en het eerste elftal. “Ik was wel een beetje verrast toen ik het basishesje kreeg. Als ik daadwerkelijk een basisplaats krijg, zal ik even moeten wennen, maar moet gewoon mijn wedstrijd spelen.”
Multifunctioneel hoort bij de familie Bacuna. Broer Leandro speelde bij FC Groningen op verschillende posities en dat is tegenwoordig ook bij het Engelse Aston Villa het geval. “Het kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel,” zegt Juninho. “Het klopt dat Leandro vaak rechtsback heeft gespeeld. We hebben gisteren nog even gebeld en verteld dat ik één van de opties voor rechtsachter ben. ‘Rechtsback?’ vroeg hij, ‘rustig aan en gewoon voetballen.’ Ik denk dat we vanavond nog wel even bellen. Ik hoop dat ik mag spelen.” 
Maduro
AZ is bezig aan een zeer sterke serie waarin het na de winterstop nog geen punt liet liggen. Eerder in het seizoen won de Trots van het Noorden in Euroborg met 2-0 van de Alkmaarders. Hedwiges Maduro viel vorige week geblesseerd uit tegen Ajax met een kwetsuur aan zijn kuit, maar is voldoende hersteld om in Alkmaar tegen AZ te kunnen spelen. “Het was een flinke kneuzing en er zit een bloeduitstorting. Ik heb vandaag zonder medicatie kunnen trainen, dus het is goed genoeg om zaterdag te spelen.”
Hoewel de tegenstander het vertrouwen heeft ziet Hedwiges Maduro kansen voor de FC. “Ze zitten in een heel goede fase en hebben inderdaad vertrouwen,” zegt Maduro. “Het grote verschil met voor de winterstop is denk ik Ron Vlaar. Hij zorgt ervoor dat het achterin solide staat. In Euroborg hebben we gewonnen, dus weten dat het kan en we staan dicht bij elkaar. Als we morgen kunnen winnen, staan we weer bij de plekken waar we willen staan.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard