string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bacuna: ‘Gevochten tot de laatste minuut’.

Zaterdag 31 maart 2012 om 22:06

FC Groningen startte zaterdagavond met een zeer jong basiselftal in de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen. De FC’ers vochten als leeuwen, maar wisten helaas niet te winnen (1-3). De mannen van trainer Pieter Huistra konden echter met opgeheven hoofd van het veld.

Verdediger Johan Kappelhof vocht veel fysieke duels uit met eredivisietopscorer Bas Dost, die twee van de drie Friese treffers maakte. “Natuurlijk baal ik ontzettend van die tegengoals. Dost is een lange, en fysiek zeer sterke, spits. Daarom is het jammer dat we de lengte van Virgil van Dijk misten. We hebben alles gegeven, veel energie in de wedstrijd gestopt en kunnen met de borst vooruit van het veld.”
Risico’s
Het sleutelmoment was volgens de verdediger de 1-2 vlak voor rust. “We kwamen met een goede gelijkmaker terug in de wedstrijd, maar kregen al snel die 1-2 tegen. Jammer genoeg konden we de gelijke stand niet volhouden tot aan de rust. Dan heb je tijd om het één en ander door te spreken. In de tweede helft ging het wel beter, we hadden meer controle en kregen kansen op de gelijkmaker. De 2-2 kwam helaas niet en uiteindelijk maakten ze 1-3. Dat hoort erbij. Als je op zoek gaat naar de gelijkmaker neem je risico’s en dan weet je dat de bal aan de andere kant kan vallen.”
Vertrouwen
Aanvoerder Petter Andersson baalde enorm van het verlies, maar wilde de vele blessures bij de FC niet als argument opvoeren. “We moeten vertrouwen hebben in de spelers die in het veld staan en ik denk dat die jongens het vandaag heel goed hebben gedaan. Het is goed om te zien dat ze er met overtuiging in komen. Natuurlijk willen wij thuis altijd winnen en zeker de derby, maar het spel van vandaag gaf reden om erin te blijven geloven. We hebben in de tweede helft een paar mooie kansen gecreëerd die er net niet ingaan.”
Veel meters
Andersson is één van de spelers die dit seizoen het vaakst naar de kant wordt gehaald. De laatste drie duels maakte de aanvoerder echter de gehele wedstrijd vol. “Het is belangrijk voor mij om veel hele wedstrijden te spelen en na een wedstrijd voel ik me fysiek goed. Dat fysieke gevoel is nog steeds groeiende. Je zag vandaag dat ik veel meters heb gemaakt. Ik wil graag nog meer naar voren kunnen spelen zodat ik aanvallend dwingender aanwezig kan zijn.”
Leandro Bacuna zag voldoende aanknopingspunten voor de wedstrijden in het slot van de competitie. “We hebben gevochten tot in de laatste minuut en hebben tot op het laatste moment in de wedstrijd gezeten. Het is ontzettend zuur dat we verliezen, maar we kunnen met opgeheven hoofd van het veld. De jongens die niet zo vaak in de basis staan, hebben het vandaag goed gedaan en verdienen dan ook een compliment.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’