string(9) "claudebot"

Bacuna en Ter Wielen debuteren bij eerste selectie.

Vrijdag 07 augustus 2009 om 14:23

Leandro Bacuna en Leon ter Wielen debuteren zaterdag bij de eerste selectie van FC Groningen. De aanvaller en doelman komen uit de selectie van Jong FC Groningen.

De aanwezigheid van de 20-jarige derde doelman Ter Wielen komt niet als een verrassing aangezien eerste doelman Luciano afgelopen zondag in Euroborg geblesseerd raakte aan de knie. Brian van Loo nam toen een kwartier voor tijd al zijn plaats onder de lat over.

Naast Petter Andersson zijn er nog twee blessuregevallen binnen de eerste selectie. Gonzalo Garcia kampt al een tijdje met rugklachten, waaraan hij komende maandag zal worden geholpen. Tom Hiariej heeft nog last van een enkelkwetsuur.

Leandro Bacuna is als aanvaller bij de eerste selectie gehaald door trainer Ron Jans. De 17-jarige Bacuna – spelend met rugnummer 43 – was op de meest recente editie van Eurovoetbal één van de bepalende spelers van FC Groningen en werd in de afgelopen periode vervroegd doorgeschoven van de A1 naar de Beloften. Ron Jans: “In dat team heeft hij een uitstekende voorbereiding gedraaid. Eigenlijk kun je hem overal in het elftal wel neerzetten, maar voorin kunnen we zijn specifieke kwaliteiten het beste gebruiken.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus