string(9) "claudebot"

B2-trainer Van Gessel: “Ontwikkelen van de individuele speler”.

Dinsdag 02 september 2014 om 21:09

Voor de meeste jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur staan komend weekeinde puntenwedstrijden op het programma.

In de onder-16 divisie is FC Groningen B2 de competitie gestart met een grote overwinning. Na een sterke tweede veertig minuten werd Brabant United B2 in Den Bosch met maar liefst 5-2 verslagen. Trainer Sander van Gessel zag echter nog wel wisselvalligheid in zijn ploeg. “Bij vlagen vond ik het van onze kant heel behoorlijk. Met name de eerste tien minuten en de tweede helft vond ik goed. Na het begin tot een kwartier voor rust hadden we meer moeite en dat resulteerde dan ook in een 2-1 achterstand.”
“In mijn ogen was die achterstand onnodig. Het had vooral te maken met onzorgvuldigheid in de eerste fase van de opbouw. Na rust waren we duidelijk de bovenliggende partij en maakten we een aantal prima uitgespeelde goals.” Ook de nieuwe spelers deden van zich spreken. Zo maakte Teun Cools, afkomstig van AFC ’34, drie van de vijf doelpunten.
“In onze groep zitten zes jongens die nieuw zijn en dat is best een behoorlijk aantal. Zij komen van de amateurs en ze moeten nu de stap naar een hogere belasting en weerstand maken. Hoe je hier als trainer mee om moet gaan vind ik interessant. We proberen de jongens uiteraard zo goed mogelijk te helpen en zijn hierover ook steeds in discussie,” zegt Van Gessel.   
De wedstrijd tegen Brabant United B2 volgde na een lange voorbereidingsperiode waarop Sander van Gessel tevreden op terugkijkt. “Ik denk dat de voorbereiding naar wens is verlopen. Wat betreft de resultaten hadden we wisselend succes maar we kijken uiteraard verder dan dat.” De FC speelde o.a. op een toptoernooi in Leiden. “Met name op dat toernooi hebben we het goed gedaan. We speelden tegen teams die ook uitkomen in onze competitie maar ook tegen een sterke tegenstander als Club Brugge. Deze wedstrijden waren een goede graadmeter.”
Dit seizoen speelt FC Groningen B2 als het ware in twee verschillende competities. Voor de winterstop speelt de ploeg een halve competitie. Wanneer het zich bij de beste zes teams schaart dan speelt groenwit in het voorjaar van 2015 een hele competitie in de zogeheten topcompetitie. Haalt het de eerste zes niet dan wordt gespeeld in een nieuwe competitie waarin het ook zes nieuwe onder-14 BVO-teams treft.
“Ik vind dat we ons ten doel moeten stellen om bij de eerste zes te eindigen. Dat zal echter wel een behoorlijke opgave zijn. Maar Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Twente, Vitesse en ADO Den Haag zijn allemaal mooie ploegen om tegen te spelen. Het is daarom ook extra mooi dat we het afgelopen weekeinde zijn gestart met een overwinning. Een aantal teams zijn we tegengekomen op het toernooi maar het blijft lastig om te zeggen waar je staat.”
Zaterdag is Roda JC B2 de tweede opponent. Van Gessel heeft nog niet echt een beeld van de Limburgers. “Dat is lastig in te schatten omdat je de meeste tegenstanders nog niet kent. Maar interessant vind ik het ook niet. Uiteindelijk gaat het om de ontwikkeling van de individuele speler. Daar probeer je mee bezig te zijn. Daarnaast wil je dingen verbeteren en ben je bezig met een bepaald proces. Maar elk duel gaan we in om te winnen.”
Dit is het eerste seizoen van Van Gessel als jeugdtrainer bij een team van FC Groningen. Hiervoor was hij in die functie actief bij Sparta Rotterdam en NAC Breda. Sander van Gessel vindt het leuk om terug te zijn in Groningen, bij de club waar hij in 1996 zijn debuut in de eredivisie maakte. Hij vindt het belangrijk om ook verder te kijken dan zijn eigen team. “Ik vind het ook leerzaam om bij de andere jeugdteams mee te kijken zodat ik een goed beeld van de jeugdopleiding krijg.”
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen B2 v Roda JC B2 (13.00 uur)
FC Groningen C1 v Vitesse C1 (11.00 uur)
FC Groningen C2 v Kickers Emden u14 (11.00 uur, oefen)
Programma (uit):
PEC Zwolle B1 v FC Groningen B1 (15.00 uur)
FC Twente D1 v FC Groningen D1 (10.00 uur)
ONS Boso Sneek D1 v FC Groningen D2 (9.00 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur D1 v ATC ’65 D1 (13.00 uur)
Programma (uit):
PEC Zwolle C2 v SC Cambuur C2 (13.00 uur)

VriendenLoterij
Als supporter van FC Groningen kunt u de jeugdopleiding steunen door mee te spelen met de VriendenLoterij. Dankzij de supporters ontvingen wij afgelopen seizoen zo’n € 100.000,- van de VriendenLoterij. Een prachtig bedrag. Hiervoor kunnen we nog intensiever met onze talenten aan de slag. En wellicht komt er een nieuwe Arjen Robben bovendrijven.
Niet alleen de jeugdafdeling heeft hier profijt van. Ook de supporters die meespelen, maken elke maand kans op vele prijzen oplopend tot € 100.000,-. Daarnaast verloot de VriendenLoterij elk seizoen FC Groningen-seizoenkaarten, wedstrijdkaarten, ‘meet&greets’ en exclusieve VIP-stoelen. Uiteraard win je niet alleen, maar samen met je vrienden!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus