string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

B2-trainer Rick Mulder: “Veel kwaliteit in onder-16 ploeg”.

Dinsdag 10 september 2013 om 19:23

FC Groningen B2 speelt zaterdag om 12.15 uur thuis tegen Ajax B2. In de ochtenduren is SC Cambuur D1 de tegenstander van FC Groningen D1.

De onder-16 ploeg van FC Groningen speelde vorige week de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In Rotterdam was Sparta B2 met 4-2 te sterk. Ondanks het verlies was trainer Rick Mulder deels tevreden met het optreden van zijn spelers: “In de eerste helft kwamen we met 2-0 achter. Daarna heb ik in de rust aangegeven dat bepaalde dingen anders moesten. De jongens pikten dat goed op want met name in de eerste twintig minuten speelden we Sparta van de mat.”
Een week eerder werd in het bekertoernooi met 2-0 verloren van Almere City FC B1. “Dat waren oudere jongens en fysiek hadden we het zwaar in die wedstrijd. Maar ik vind wel dat we prima mee hebben gespeeld.” Het is niet toevallig dat de ploeg nog wisselvalligheden vertoont. Een groot gedeelte van de selectie is nieuw en speelt dit seizoen voor het eerst bij RVO FC Groningen/Cambuur.
Mulder is daarover helder: “Voor de nieuwe jongens is het een grote overgang want ze moeten nu veel vaker in de week trainen dan bij hun oude club. Na de zomervakantie zijn we op trainingskamp geweest en hebben we elkaar goed leren kennen. De nieuwelingen hebben het een en ander goed opgepikt en grote stappen voorwaarts gemaakt. Er zit veel kwaliteit in dit team en het is een ontzettend leuke groep om mee te werken.
Het is nu zaak om elke dag beter te worden. Er zit veel groei in deze groep en in plaats van achter de tegenstander aan te hobbelen zijn we nu in staat om er een wedstrijd van te maken.” Het affiche van aanstaande zaterdag is aantrekkelijk. Dan is Ajax B2 te gast op sportpark Corpus den Hoorn.
FC Groningen D1 v SC Cambuur D1
Zaterdag staat ook al de eerste broederstrijd van dit seizoen op het programma. FC Groningen D1 won vorige week nipt met 2-1 van Vitesse D1. SC Cambuur D1 behaalde een zeer verdienstelijk gelijkspel tegen De Graafschap D1. De ploeg uit Leeuwarden speelde een groot gedeelte met een man minder nadat de doelman de rode kaart had gekregen. Trainer Elwin van Keulen was tevreden met de manier waarop zijn team tegen het Gelderse overtal heeft gespeeld.
“Als staf hebben we alleen een noodzakelijke wissel toegepast. De spelers hebben vervolgens prima op de man minder situatie ingespeeld en hebben zelf ook naar oplossingen gezocht. Dat is sowieso iets wat ik graag van mijn jongens zie. Zelf de zwaktes van de tegenstander herkennen en zelf naar oplossingen zoeken.” In de afgelopen weken stonden de D1-teams van Groningen en Cambuur al tweemaal tegenover elkaar. Op een toernooi in Norg en in een oefenwedstrijd in het Cambuur Stadion waren de Groningers telkens de sterkste.
“In ons eigen stadion verloren we met 1-5. Maar dat was een interessante wedstrijd waarin we drie blokjes van elk 25 minuten speelden. Elk blokje leverde een morele winnaar op.” Daaruit blijkt meteen dat het spel aan Friese zijde nog wisselvallig is, meent ook trainer Van Keulen: “Het is boeiend om wederom tegen FC Groningen te spelen. Zaterdag kunnen we zien hoe we ons in de afgelopen weken verder hebben ontwikkeld. Voor de spelers is dit in elk geval een moment om op het hoogste niveau beter te worden.”
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen B2 v Ajax B2 (12.15 uur)
FC Groningen D1 v SC Cambuur D1 (10.30 uur)
Programma (uit):
Willem II/RKC A1 v FC Groningen A1 (14.30 uur)
AZ C1 v FC Groningen C1 (12.00 uur)
AZ C2 v FC Groningen C2 (11.00 uur)
ONS Boso Sneek D1 v FC Groningen D2 (9.00 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (uit):
FC Utrecht C2 v SC Cambuur C2 (12.30 uur)
FC Groningen D1 v SC Cambuur D1 (10.30 uur)
De wedstrijden zijn te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard