string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

B2-trainer Rick Mulder: “De jongens snappen dat ze nu moeten aanhaken”.

Dinsdag 04 februari 2014 om 11:21

Aanstaande zaterdag worden op Corpus den Hoorn een viertal thuiswedstrijden afgewerkt. Zo komen de beide B-teams in actie.

Uitgelicht
FC Groningen B2 v ADO Den Haag B2
In de onder-16 divisie bezet FC Groningen B2 momenteel de laatste plaats. De ploeg van trainer Rick Mulder pakte in veertien duels slechts een punt. “Qua uitslagen is het inderdaad niet bijzonder maar voetballend kunnen we best meekomen,” oordeelt Mulder. “In de meeste wedstrijden hebben we inbreng gehad en hebben we ook genoeg kansen gecreëerd. Daarnaast zie ik het gewoon beter worden.”
De Groningers speelden twee weken geleden in Eindhoven tegen PSV B2. Daarvoor speelde het twee vriendschappelijke duels. Mulder daarover: “We hebben twee goede oefenwedstrijden gespeeld en ook hebben we PSV goed tegenstand geboden. We hadden daar ook als winnaar van het veld kunnen stappen. De jongens beginnen steeds beter te begrijpen wat nodig is om op dit niveau te kunnen spelen.”
Toch blijven resultaten vooralsnog uit. “Ik vind dat we te weinig punten hebben gepakt. Dat kan kwaliteit zijn maar aan de andere kant heb je ook geen geluk als je onderstaan staat. Ongeacht de resultaten vind ik dat de jongens elke week de schouders eronder zetten en er keihard voor knokken. Ze leveren strijd en discipline en dat zijn toch de kernwaarden binnen onze jeugdopleiding.”
“De tegenstander scoorde vaak wel in een een tegen een situatie terwijl wij dat dan niet deden. Ook de honderd procent kansen gingen er bij ons vaak niet in. Dat heeft ook te maken met ontwikkeling. Op dit niveau is snel handelen en denken vereist,” legt Rick Mulder uit. Voor de winterstop maakten alle spelers de nodige speelminuten, nu zal de situatie iets anders zijn.
Mulder: “De besten gaan de komende tijd spelen en dan komen de punten ook. Daar ben ik van overtuigd. Dan gaan we proberen van de laatste plaats af te komen. De beste spelers ontwikkelen zich door terwijl de minder goede spelers er harder voor moeten gaan werken. De jongens snappen zelf ook dat ze nu moeten aanhaken. Volgend seizoen is er immers de doorstroming naar de B1.”
Zaterdag is ADO Den Haag B2 de tegenstander. Uitgerekend tegen die ploeg werd het enige punt in deze competitie behaald. “We stonden daar vlak voor tijd met 2-1 voor maar moesten alsnog genoegen nemen met een punt. Met tien man hebben we echter niet alleen strijd geleverd maar ook met een plan gespeeld. We moeten opnieuw hard werken. ADO is een fysieke ploeg maar kan ook zeker aardig voetballen,” besluit Mulder.
SPEELSCHEMA ZATERDAG 8 FEBRUARI 2014
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen B1 v FC Utrecht B1 (14.30 uur)
FC Groningen B2 v ADO Den Haag B2 (13.15 uur)
FC Groningen C2 v FC Volendam C2 (11.30 uur)
FC Groningen D1 v SC Heerenveen D1 (10.00 uur)
Programma (uit):
FC Utrecht A1 v FC Groningen A1 (14.30 uur)
FC Volendam C1 v FC Groningen C1 (12.00 uur)
Be Quick Dokkum D1 v FC Groningen D2 (9.00 uur, oefen)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur C2 v Almere City FC C2 (13.00 uur)
SC Cambuur D1 v GVAV Rapiditas D1 (10.00 uur)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’