string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

B1 zevende in Enschede.

Woensdag 26 oktober 2011 om 22:24

Op het internationale jeugdtoernooi van De Tubanters is FC Groningen/Cambuur B1 op de zevende en voorlaatste plaats geeindigd. In de poulefase opende de ploeg van trainer Peter Moltmaker met een nederlaag tegen KV Mechelen. Firosan Ademi schoot de FC nog wel op voorsprong maar uiteindelijk waren de Belgen met 1-2 te sterk. Het tweede duel tegen FC Schalke 04 leverde geen doelpunten en geen winnaar op: 0-0.
In de laatste poulewedstrijd moest opnieuw tegen een Duitse tegenstander worden gespeeld. Bayer 04 Leverkusen ging er met de zege vandoor (0-1) waardoor FCG op de vierde plaats belandde. Daardoor werd Borussia Dortmund de tegenstander in de strijd om de zevende en achtste plaats. Dankzij treffers van Glenn Bijl en Richairo Zivkovic werd een 2-1 zege behaald.
Trainer Peter Moltmaker sprak over een “verdienstelijk spelend FC Groningen/Cambuur op een goed bezet en uitstekend georganiseerd toernooi”.
Komende zaterdag speelt B1 op Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen VA FC Twente B2. Het bekerduel begint om 14.30 uur.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’