B1 verliest van Ajax.

Donderdag 24 februari 2011 om 10:54

Slechts twee jeugdteams van FC Groningen/Cambuur hadden vandaag competitieverplichtingen. B1 ging thuis ten onder tegen Ajax terwijl D3 een forse nederlaag moest incasseren bij Heerenveen/Emmen.

———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 0-1 AJAX B1
De ploeg van trainer Peter Moltmaker speelde tegen een van de kampioenskandidaten van de eredivisie een behoorlijke wedstrijd. Tigran Gazarjan kreeg in het begin van de wedstrijd de eerste mogelijkheid. In het vervolg liep het bij de Amsterdammers iets soepeler hoewel grote kansen uitbleven. Na elf minuten ging een schot rakelings over het doel en pas na 37 minuten was Ajax echt gevaarlijk. Doelman Niels Kuperus redde groen-wit echter met twee mooie saves. Op slag van rust kopte Bryan Inge net naast het doel waardoor de teams met een brilstand gingen rusten. Een kwartier in de tweede helft viel dan de eerste en ook enige goal van de wedstrijd. Een vlot lopende aanval vanop de rechterkant werd feilloos afgemaakt en doelman Kuperus was kansloos: 0-1. Daarna ging een kopbal van de gasten net naast. Maar net als voor rust waren het enkel mogelijkheden, grote kansen bleven aan beide kanten uit. Er had derhalve wat meer ingezeten want FCG beet goed van zich af. Glenn Bijl schoot nog naast en in blessuretijd belandde een poeier van Denzel Dijkstra in de handen van de Ajax-goalie. Voorin kwam FCG echter tekort en werden veelal de verkeerde keuzes gemaakt om Ajax echt in verlegenheid te brengen. Desalniettemin toch een nederlaag met perspectief.

scoreverloop | 0-1 (55.)
opstelling | Niels Kuperus, Glenn Bijl, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Tolgahan Cicek, Martin Kamstra (51.Denzel Dijkstra), Bryan Inge (66.Hussein Igiraneza), Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Emre Cayiroz (47.Kevin Mennega).
H’VEEN/EMMEN D2 5-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
In de eerste competitiewedstrijd van dit jaar gingen de eerstejaars D-pupillen van trainer Peter Hoekstra hard onderuit. In de topwedstrijd van de dag bleek Heerenveen/Emmen D2 een maatje te groot. FCG startte het duel als koploper maar werd in de beginfase volledig overrompeld. Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen had de thuisploeg al een 3-0 voorsprong genomen en was het duel in feite al beslist. Pas in het tweede gedeelte van de eerste helft kon de ploeg zich ietwat herstellen en creeerde het ook twee goede kansen. Een goed vervolg na rust zat er helaas niet in. Heerenveen/Emmen startte opnieuw uitstekend en gooide met twee snelle treffers het duel definitief op slot. Beide ploegen hebben nu zes verliespunten en delen daarmee de koppositie in de Tweede Divisie F.
scoreverloop | 1-0 (3.), 2-0 (7.), 3-0 (11.), 4-0 (33.), 5-0 (40.)
opstelling | Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Wouter de Mare, Jochem de Vries, Oege Sietse van Lingen, Daniel Teune, Daniel Camara Bos, Jhurrey Margaritha, Tristan Cooke, Marc Vegter. Na rust kwamen Nick Kassmann en Bas van Veen in het veld.