string(9) "claudebot"

B1-trainer Peter Moltmaker: “Vertrouwen in directe handhaving”.

Dinsdag 18 februari 2014 om 20:30

Aanstaande zaterdag worden een tweetal thuiswedstrijden op Corpus den Hoorn afgewerkt. Vier jeugdteams spelen uit terwijl SC Cambuur C2, FC Groningen D1 en SC Cambuur D1 een vrij weekeinde hebben.

Uitgelicht
ADO Den Haag B1 v FC Groningen B1

De B-junioren kennen tot nu toe een moeilijk seizoen in de eredivisie. De Groningers staan voorlaatste op de ranglijst en als dat aan het einde van het seizoen nog zo is dan volgen play-off wedstrijden waarin degradatie voorkomen moet worden. Maar zo ver is het nog lang niet want de ploeg is goed uit de winterstop gekomen. Uit drie competitieduels pakte het vier punten terwijl tevens de kwartfinales van het bekertoernooi werd bereikt.
Trainer Peter Moltmaker blikt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft: “Het is helder dat we niet tevreden zijn als we naar de resultaten en de stand kijken. Dat zijn we als technische staf niet maar dat is de spelersgroep ook niet. Maar als we het verder dooranalyseren dan was het vaak ook net niet in wedstrijden. Dat kan dan te maken hebben met kwaliteit maar ook over de fase van ontwikkeling waarin de spelers zitten.”
“We scoorden met name erg moeilijk. Op een gegeven moment hadden we veel duels (zes, red.) op rij niet gescoord. Aan de andere kant konden we voetballend in de meeste wedstrijden goed meekomen, ook in de duels waarin we tegen topploegen speelden. Maar als je moeilijk scoort dan moet je er ook voor zorgen dat je op cruciale plekken geen vrije trappen tegen krijgt of onnodig corners weggeeft. Vaak verloren we wedstrijden op details.”
Toch waren er ook wedstrijden waarin de ploeg niet goed voor de dag kwam. Moltmaker daarover: “We hebben uit tegen Heerenveen en Sparta gewoon niet goed gespeeld. Maar we hebben ook veel redelijke duels gespeeld waarin we te weinig hebben gekregen. Maar uiteindelijk sta je wel op een plek die je verdient. Het kan namelijk niet zo zijn dat je in twaalf wedstrijden alleen maar pech hebt. Een aantal kwaliteiten beheersen we blijkbaar onvoldoende en daarmee ga ik samen met mijn collega-trainers (Paul Matthijs en Rick Slor, red.) aan de slag.”
De oplettende volger heeft, zeker wat betreft de uitslagen, progressie gezien bij FC Groningen B1. “In de loop van het seizoen hebben we ontwikkeling gezien. Maar het gaat wel met vallen en opstaan. Over de individuele ontwikkeling van de spelers zijn we tevreden. We zitten nu ook in een fase dat we kunnen zeggen dat dit tot tastbare resultaten leidt. Inmiddels zijn we dan ook in drie officiele wedstrijden ongeslagen. Tegen FC Utrecht speelden we knap gelijk, bij Willem II wonnen we degelijk en we wonnen in de beker vrij spectaculair van de koploper uit de Eerste Divisie,” aldus Moltmaker.
Zaterdag is ADO in Den Haag de tegenstander. Die ploeg bevindt zich in de middenmoot. Op Corpus den Hoorn dolven de Groningers met 2-3 het onderspit. “Dat was een van die vele wedstrijden die we met maar een doelpunt verschil verloren. We speelden een groot gedeelte van die wedstrijd met tien man maar werden zeker niet weggespeeld. Ik moet wel zeggen dat ADO echt een aardige ploeg heeft. Maar met de ontwikkeling die de spelers en het team hebben doorgemaakt voelen we ons zeker niet kansloos.”
Aan het einde van de rit is handhaving in de competitie uiteraard het ultieme doel. Daar is Peter Moltmaker het helemaal mee eens. “We kijken naar onszelf en niet naar de ploegen die om ons heen staan. De jongens hebben de drive om voldoende punten te pakken. Daarnaast hebben we het allemaal in eigen hand omdat we alle concurrenten nog krijgen. Er staat een goed team dat in staat is goed te voetballen en daarom hebben we er ook alle vertrouwen in dat we ons direct kunnen handhaven.”
SPEELSCHEMA ZATERDAG 22 FEBRUARI 2014
Programma (thuis):
FC Groningen A1 v AZ A1 (14.30 uur)
FC Groningen C2 v Sparta Rotterdam C2 (11.30 uur)
Programma (uit):
ADO Den Haag B1 v FC Groningen B1 (14.30 uur)
AZ B2 v FC Groningen B2 (12.30 uur)
Vitesse C1 v FC Groningen C1 (12.00 uur)
Hoogezand D1 v FC Groningen D2 (13.00 uur, beker)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’