string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

B1 speelt topwedstrijd.

Woensdag 19 oktober 2011 om 23:06

FC Groningen/Cambuur B1, de ongeslagen koploper in de Eerste Divisie A, neemt het op tegen concurrent Zeeburgia B1. Ook FCG C1 en FCG D1 spelen thuis.

Wedstrijd van de Week: FC Groningen/Cambuur B1 v Zeeburgia B1
Een onbetwiste topwedstrijd morgen op sportpark Corpus den Hoorn. De ongeslagen ploeg van trainer Peter Moltmaker neemt het op tegen een directe achtervolger. Nu er zeven wedstrijden door alle teams zijn gespeeld mag er een voorzichtige balans worden opgemaakt. Vooraf werd aangenomen dat De Graafschap B1 en FC Volendam B1 de grootste concurrenten van FCG zouden zijn. Echter, deze twee ploegen hebben meer puntenverlies geleden dan hun lief is terwijl teams als AFC B1 en dus ook Zeeburgia B1 het opmerkelijk goed doen. Vorig weekeinde behaalde de FC een eenvoudige zege op Hollandia. Zeeburgia speelde daarentegen knap gelijk tegen de B2-junioren van Ajax. In uitduels doen de Amsterdammers het tot nog toe prima. Alle drie duels werden gewonnen en er werd slechts een tegentreffer geincasseerd. Kortom: een interessant affiche op Corpus. Het spektakel begint om half drie.
Overige wedstrijden
FCG A1 speelt in Den Bosch de belangrijke wedstrijd tegen de plaatselijke FC. Beide teams verloren afgelopen zaterdag hun wedstrijd. Op de ranglijst heeft groenwit twee punten meer. FCG C1 staat in de Eerste Divisie A op een keurige derde plaats. Tegenstander Vitesse/AGOVV staat er vlak onder maar won de laatste twee duels wel met ruime cijfers. FCG C3 is vrij van competitieverplichtingen maar speelt wel voor de beker. GVAV Rapiditas C1 is op Kardinge de eerste opponent. Ook voor FCG D1 staat een bekerpartij op de rol. Heerenveen/Emmen D2 is de tweede van drie tegenstanders in de poulefase. Eerder won de ploeg van trainer Hugo al het uitduel bij FC Zwolle D1.
Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur B1 – Zeeburgia B1 (14.30 uur)
FC Groningen/Cambuur C1 – Vitesse/AGOVV C1 (12.15 uur)
FC Groningen/Cambuur D1 – Heerenveen/Emmen D2 (10.30 uur, beker)
Programma (uit):
FC Den Bosch A1 – FC Groningen/Cambuur A1 (14.30 uur)
GVAV Rapiditas C1 – FC Groningen/Cambuur C3 (12.45 uur, beker)
Programma (teams Leeuwarden):
Blauw Wit ’34 C1 – FC Groningen/Cambuur C2 (10.30 uur, beker)
FC Groningen/Cambuur D2 – VA FC Twente D1 (12.30 uur, beker)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’