B1 runner-up op eigen toernooi; C2 wint in Zoetermeer

24 februari 2010

Op een minitoernooi op Corpus den Hoorn behaalde RVO FC Groningen B1 een tweede plaats. In Zoetermeer greep C2 de winst terwijl D2 als zesde eindigde.

RVO FC Groningen B1 speelde vandaag op Corpus den Hoorn een toernooi tegen Vitesse/AGOVV B1, VA FC Twente B2 en FC Utrecht B2. Overigens kwamen RVO FC Groningen en Vitesse/AGOVV enkel met hun eerstejaars B-junioren in actie, spelers onder de 16 jaar dus. De selectie van trainer Peter Moltmaker werd derhalve aangevuld met enkele spelers van RVO FC Groningen C1. In de eerste wedstrijd trof de gastheer Vitesse/AGOVV. Met name in de tweede helft kregen de Gelderlanders enkele goede kansen en het doelpunt was een juweeltje: een schot van dertig meter die over de Groningse doelman verdween. Vervolgens was FC Utrecht de tegenstander. In dit duel werd niet gescoord. In het slotduel was VA FC Twente de tegenstander. De Tukkers waren een wedstrijd eerder afgedroogd door Vitesse/AGOVV en ook RVO FC Groningen had geen problemen met de ploeg uit Overijssel. Via doelpunten van Kevin Mennega en Ifeayi Gorissen werd een 2-0 zege behaald. Daardoor eindigden de mannen van trainer Moltmaker op een tweede plaats. Eerste werd Vitesse/AGOVV dat al haar duels zonder tegentreffers wist te winnen. Uitslagen:
RVO FC Groningen 0-1 Vitesse/AGOVV
VA FC Twente 1-0 FC Utrecht
Vitesse/AGOVV 5-0 VA FC Twente
RVO FC Groningen 0-0 FC Utrecht
FC Utrecht 0-1 Vitesse/AGOVV
VA FC Twente 0-2 RVO FC Groningen Eindstand:
3-9 Vitesse/AGOVV
3-4 RVO FC Groningen
3-3 VA FC Twente
3-1 FC Utrecht RVO FC Groningen C2 spoelde de kater van vier dagen geleden, toen in de slotminuten een 1-3 voorsprong tegen Haarlem uit handen werd gegeven, weg door het toernooi van DSO in Zoetermeer te winnen. De ploeg van trainer Erik Muntendam bleef ongeslagen en won in de poule onder meer met 4-0 van FC Volendam. In de halvefinale werd tegen Haarlem niet gescoord maar door de zenuwslopende strafschoppenserie te winnen kwamen de eerstejaars C-junioren wel in de finale. Daarin werd Vitesse/AGOVV met 1-0 verslagen. Het winnende doelpunt werd zeven minuten voor tijd gemaakt door Jonah van der Werf. RVO FC Groningen D2 speelde ook in Zoetermeer maar moest genoegen nemen met een zesde plaats. In de groepsfase verraste de ploeg van trainer Peter Hoekstra door Ajax met 1-0 te kloppen. In de strijd om de vijfde en zesde plaats was ADO Den Haag echter met 1-0 te sterk. RVO FC Groningen D1 verloor op Corpus den Hoorn met 1-3 van KZC'08 C1. De enige treffer werd gemaakt door Stan Haanstra. Gistermiddag kwamen zowel RVO FC Groningen A1 als RVO FC Groningen B1 in actie tegen FC Zwolle. Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding speelde met 3-3 gelijk nadat het een 3-0 voorsprong had genomen. De B-junioren wonnen van hun leeftijdsgenoten simpel met 4-0. Thuiswedstrijden zaterdag:
RVO FC Groningen A1 - Sparta Rotterdam A1 (14.00)
RVO FC Groningen C2 - AZ C2 (12.00)
RVO FC Groningen D1 - Quick'20 D1 (10.30)
RVO FC Groningen D2 - d'Olde Veste '54 D1 (10.30) Uitwedstrijden zaterdag:
Willem II/RKC B1 - RVO FC Groningen B1 (14.30)
De Graafschap C1 - RVO FC Groningen C1 (14.30) Klik hier voor de voorbeschouwing

Laatste nieuws