B1 pakt punt maar scoort weer niet.

Vrijdag 17 april 2009 om 12:37

A1 en B1 speelden gelijk, winst was er voor C2 en D1 terwijl C1 een nederlaag moest slikken. Vanwege het overlijden van de moeder van Steffen Vader, speler van FC Groningen A1, werden alle duels voorafgegaan door een minuut stilte. Daarnaast speelde A1 met rouwbanden.

FC GRONINGEN D1 2-0 NEC D1
—————————————————————————
De tweedejaars D-pupillen hebben de ongeslagen status in de competitie ook tegen de gasten uit Nijmegen behouden. Op Corpus den Hoorn was het team van trainer Hugo met 2-0 te sterk. Voor rust werd er niet gescoord maar waren de beste kansen wel voor de thuisploeg. In het tweede half uur liet NEC een uitgelezen mogelijkheid op een voorsprong liggen. Toch viel de 1-0 aan de kant van FC Groningen. Na een schot op de lat was het Jim de Leeuw die de bal binnenkopte. Daarna was het met de tegenstand van NEC gedaan. De beslissende 2-0 was een treffer van Roland Baas.
FC GRONINGEN C2 1-0 FC DEN BOSCH C2
De eerstejaars C-junioren van FC Groningen wonnen de thuiswedstrijd tegen de Brabantse gasten nipt met 1-0. In de 15de minuut maakte aanvoerder Firosan Ademi de enige goal van de wedstrijd. In een niet al te beste wedstrijd kregen beide ploegen kansen. De ploeg van trainer Erik Muntendam speelde wel wat verzorgder voetbal en derhalve was de overwinning voor FC Groningen verdiend. Door de zege, de vierde in de laatste vijf duels, staat de C2 nu in het linkerrijtje.
FC GRONINGEN C1 3-4 FC VOLENDAM C1
De C1 van trainer Grafton Holband leed een verassende nederlaag tegen FC Volendam. Al na vijf minuten kwamen de gasten op voorsprong. In het vervolg was FC Groningen de betere ploeg en dat leverde een aantal goede kansen op. Bryan Inge schoot de gelijkmaker binnen. Na rust kwamen de tweedejaars C-junioren snel op een 2-1 voorsprong via een treffer van Ifeayi Gorissen. De veerkracht van Volendam was echter groot. De ploeg ging daarna beter en rustiger spelen dan de thuisploeg en profiteerde optimaal van enkele missers in de defensie van FC Groningen. Volendam scoorde driemaal op rij en kwam aldus 2-4 voor. De tweede treffer van Ifeayi Gorissen was daarna nog enkel voor de statistieken.
FC GRONINGEN A1 2-2 DE GRAAFSCHAP A1
De ploeg van trainer Paul Raveneau heeft geen vervolg kunnen geven op de prima resultaten van vorige week tegen SC Heerenveen en AZ. Hekkensluiter De Graafschap wist op Corpus den Hoorn een punt uit het vuur te slepen: 2-2. Via een mooi schot kwamen de Gelderlanders in de eerste helft op voorsprong. In de 29ste minuut wist Danny Menting raak te koppen. De 1-1 was een juiste afspiegeling van de eerste helft. Na rust hadden beide ploegen een grote kans om op voorsprong te komen maar gescoord werd er niet. FC Groningen leek de drie punten te pakken toen Norair Mamedov via de paal raak kopte. Toch kwamen de gasten uit Doetinchem nog op gelijke hoogte. Uiteindelijk was een gelijkspel de meest juiste uitslag.
NAC BREDA B1 0-0 FC GRONINGEN B1
Na vijf nederlagen op rij pakten de mannen van Peter Moltmaker weer eens een puntje. Tegen NAC Breda speelde FC Groningen B1, vanwege een rode kaart voor Henk Bos, de gehele tweede helft met tien man. Het puntje was verdiend aangezien de ploeg knokte voor wat het waard was. Paulo Francisco kreeg na rust nog een goede kans. De B1 heeft nu al zeven duels op rij niet gescoord. Volgende week wordt op Corpus den Hoorn de cruciale degradatiewedstrijd tegen Vitesse/AGOVV gespeeld. Het combinatieteam uit Gelderland heeft nog een achterstand van vijf punten op FC Groningen maar speelt morgen nog tegen koploper Feyenoord.
FC GRONINGEN D2 ALLEEN AAN KOP
Zonder zelf te spelen hebben de eerstejaars D-pupillen van FC Groningen nu alleen de koppositie in de Tweede Divisie F. Stadgenoot GRC Groningen D1 wist een stunt uit te halen door bij Flevo Boys D1 in Emmeloord met 1-0 te winnen. Met nog twee wedstrijden te gaan staat het jongste jeugdteam van FC Groningen nu een punt voor op Flevo Boys. Volgende week treedt het team van Peter Hoekstra aan tegen BV Veendam D1. Flevo Boys speelt dan thuis tegen GVAV Rapiditas.
Doelpunten uit de wedstrijden van D1, C1 en A1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)