B1 op de valreep gelijk.

Vrijdag 07 oktober 2011 om 13:19

De jeugdteams van FC Groningen/Cambuur bleven vandaag ongeslagen. Zo won FCG A1 voor de beker in Amsterdam van Ajax A2. FCG B1 behield de koppositie na een nipt gelijkspel tegen FC Volendam B1.

De doelpunten uit de duels van B1, C1 en D1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
AJAX A2 0-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Kevin Mennega (36.), 0-2 Mark Diemers (67.), 0-3 Tigran Gazarjan (70.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco (Marnick Ottens), Jesse Renken, Hans Hateboer, Ardavazd Gazarjan, Burak Saban (Noureddine Boutzamar), Robby Holder (Ifeayi Gorissen), Yoell van Nieff, Tigran Gazarjan, Kevin Mennega (Bryan Inge), Mark Diemers.
In de laatste poulewedstrijd van de Nike Cup pakte de ploeg van trainer Paul Raveneau de eerste drie punten. Op sportpark De Toekomst was het eerste wapenfeit voor Ajax waarna Yoell van Nieff tot driemaal toe voor een vrije trap mocht aanleggen. Vervolgens schoot Mark Diemers voorlangs en mistte Robby Holder, na een fraaie pass van Van Nieff, vrij voor de doelman. In de 36ste minuut kwamen de gasten dan toch op 0-1. Een steekbal van Tigran Gazarjan werd door Kevin Mennega afgerond met een prachtig schot in de bovenhoek. In de slotfase van de eerste helft moest doelman Stefan van der Lei nog redding brengen. Ook na rust moest de Groningse goalie enkele malen in actie komen maar echt grote kansen konden de Amsterdammers niet creeeren. Halverwege de tweede helft kon Mark Diemers in zijn geheel eigen stijl binnendoor lopen waardoor de voorsprong werd verdubbeld. Drie minuten later gaf Diemers de bal af op Tigran Gazarjan die daarmee de 0-3 eindstand op het scorebord schoot. Een prima zege voor FCG dat uit de drie pouleduels vier punten wist te pakken. Daarmee is het geeindigd op de derde plaats achter Heerenveen/Emmen A1 en FC Volendam A1. Of FCG als een van de beste nummers drie doorgaat is afhankelijk van de resultaten uit de andere poules.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 1-1 FC VOLENDAM
0-1 (63.), 1-1 Tolgahan Cicek (80.)
opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Jim de Leeuw (Gijs Jasper), Thijs Gerlofs, Roland Baas, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Hussein Igiraneza (Pier Veldman), Willem Gootjes, Richairo Zivkovic, Yoeri Ploeger (Keziah Veendorp), Firosan Ademi (Fekadu Toussaint).
De B-junioren van FC Groningen/Cambuur hebben hun ongeslagen positie maar nipt weten te behouden. Op Corpus den Hoorn schoot Tolgahan Cicek de thuisploeg pas in de laatste minuut naar een gelijkspel. Voor rust zag het ernaar uit dat de mannen van trainer Peter Moltmaker een eenvoudige middag zouden krijgen. FCG kreeg enkele goede kansen en mogelijkheden maar wist daaruit niet te scoren. In de beginfase werd de bal tot tweemaal toe van de lijn gehaald. Vervolgens mistten Tolgahan Cicek en Hussein Igiraneza met het hoofd. Diezelfde Igiraneza kreeg nog een vrije schotkans terwijl Firosan Ademi zijn schot prachtig zag gekeerd door de Volendamse goalie. Rond het half uur kon Richairo Zivkovic alleen op de goalie afgaan maar de scherpte bij de aanvaller ontbrak vandaag. Na rust was het spel aan Groningse zijde een stuk minder en juist de gasten waren vaker bij het vijandelijke doel te vinden. Ook de Oranje-hemden wisten met de geboden mogelijkheden echter geen raad. Ruim een kwartier voor tijd kwamen de gasten toch op voorsprong. Daarna probeerde de thuisploeg het wel, maar de meeste aanvallen liepen op niets uit. Wel kreeg Zivkovic nog een prima kans. Pas in de slotminuut werd het gelijk. Cicek kwam mee naar voren en schoot de bal hard en laag binnen. Door het gelijkspel blijft FCG wel koploper in de Eerste Divisie A.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 4-2 ADO DEN HAAG C1
1-0 Rutger Etten (41.), 1-1 (43.), 2-1 Stan Haanstra (49.), 3-1 Tiuri Schieving (53.), 4-1 Stan Haanstra (67.), 4-2 (70.)
opstelling FCG C1 Erwin Heidekamp, Daan Ganzinga (Wessel Koomans), Peter van Son (Stan Haanstra), Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Dave Bosgraaf (Twan Nieboer), Niels Ridderstap, Gerald Postma, Tiuri Schieving, Rutger Etten (Jur Wardenier), Juhnino Bacuna.
Na een puike prestatie na rust stapte de ploeg van trainer Rick Mulder met drie punten van het veld. Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft gebeurde nagenoeg niets. Pas in de eindfase waren het de gasten die voor het eerste gevaar zorgden. Zo moest doelman Heidekamp redden en belandde een inzet vlak voor de goal net over. Met Stan Haanstra in de ploeg werd groenwit ineens veel gevaarlijker. Zes minuten na rust belandde de bal na een lange aanval voor de voeten van Rutger Etten. Hij haalde knap uit en schoot derhalve de openingstreffer binnen. Nog geen twee minuten daarna was het echter alweer gelijk na een snelle uitbraak van de tegenstander. In de 49ste minuut kwam de FC weer op voorsprong. Na een mooie aanval vanop links wist Stan Haanstra de bal knap binnen te tikken. Alweer viel bijna meteen daarna de gelijkmaker maar ditmaal wist de Groningse doelman een tweede Haagse treffer te voorkomen. Aan de andere kant besliste Tiuri Schieving de wedstrijd met een goede individuele actie. In de slotfase maakte Haanstra nog zijn tweede treffer van de dag. Er viel nog wel een tweede doelpunt van ADO te noteren maar de winst was voor FCG.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C2 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Lorenzo Valente (22.), 1-1 (32.)
opstelling FCG C3 Jan Hoekstra, Emiel Seigers, Jan Hup (Ids Hannema), Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Nagesh Amatsaleh, Ozan Kokcu, Daan Wijma, Eike Begemann, Ruendel Martina, Lorenzo Valente (Martijn van Maastrigt).
In een teleurstellende wedstrijd deelden beide RVO-teams de punten. De gasten begonnen beter aan de wedstrijd maar het was de thuisploeg die het eerste doelpunt leek te maken. Wegens buitenspel werd deze echter afgekeurd. In de 22ste minuut nam de ploeg van trainer Rene Wollerich de leiding. Maker van het doelpunt was Lorenzo Valente. Vlak voor rust werd het gelijk dankzij een prachtige goal van het team uit Leeuwarden. In de tweede helft werd het er allemaal niet beter op. Het spel was aan beide kanten onrustig. In de laatste tien minuten kregen de gasten nog een aantal kansen. In de allerlaatste minuut stormde de thuisploeg nog eenmaal naar voren maar deze poging liep ook op niets uit.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 13-0 UNION D1
1-0 Tommie van de Looi (1.), 2-0 Marc Vegter (7.), 3-0 Marc Vegter (10.), 4-0 Daniel Teune (11.), 5-0 Alex Breise (13.), 6-0 Tommie van de Looi (17.), 7-0 Bas van Veen (27.pen.), 8-0 Daniel Camara Bos (30.), 9-0 Daniel Camara Bos (33.), 10-0 Tristan Cooke (42.), 11-0 Tommie van de Looi (46.0, 12-0 Tristan Cooke (58.), 13-0 Daniel Teune (59.)
opstelling FCG D1 Teun Hoekstra, Bas van Veen, Dion Paapst, Oege Sietse van Lingen, Jochem de Vries, Tommie van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Daniel Camara Bos, Daniel van Kaam, Alex Breise. Wissels: Tristan Cooke, Armani Mardjoeki, Luuk Zwiers.
De ploeg van trainer Hugo heeft zich prima hersteld na de zeperd van vorige week tegen VA FC Twente toen een zevenklapper werd geincasseerd. Op Corpus den Hoorn won de onder-13 ploeg van de RVO met maar liefst 13-0 van laagvlieger Union. Het verschil was snel gemaakt want na ruim een kwartier spelen stond de teller al op zes doelpunten. Voor rust scoorden zowel Tommie van de Looi als Marc Vegter twee doelpunten. In het tweede bedrijf was de ploeg minder scherp. Toch werden er nog een vijftal treffers aan het totaal toegevoegd. Onder meer invaller Tristan Cooke was met twee goals trefzeker terwijl Van de Looi zijn derde treffer van de dag liet aantekenen.
ONS SNEEK D1 1-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Orkun Kokcu (12.), 0-2 Jearl Margaritha (18.), 0-3 Luka Prljic (24.), 0-4 Lion Kalentjev (30.), 0-5 Mark te Velde (38.), 1-5 (43.)
opstelling FCG D3 Peter van Aagten, Steyn Strijker, Mark Versteegen, Luka Prljic, Rick Boyer, Mark te Velde, Tapmahoe Sopacua, Jearl Margaritha, Orkun Kokcu, Boy Spijkerman, Lion Kalentjev. Wissels: Mees Gootjes, Sander Jansen, Max van Bruxvoort, Jimmy Anakotta, Giovanni Oldersma.
De eerstejaars D-pupillen beslisten het duel in Friesland al voor rust. Aan FC-zijde was het zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen maar de mooie goals maakten een en ander veel goed. In het eerste half uur werd het verschil tegen laagvlieger ONS gemaakt. In de slotminuut van de eerste helft maakte Lion Kalentjev reeds zijn elfde treffer in deze lopende competitie. Na de thee maakte Mark te Velde een handvol doelpunten vol waarna de productie stokte. De ploeg van trainer Bote Talsma is nog altijd ongeslagen in de Tweede Divisie F.