B1 onderuit in Alkmaar.

Donderdag 03 maart 2011 om 13:39

De B-junioren van FC Groningen/Cambuur verloren de zondagwedstrijd in Alkmaar van AZ. Gisteren moesten zowel A1 als D3 genoegen nemen met een gelijkspel.

Doelpunten uit de wedstrijden van A1 en D3 zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van FC Groningen Jeugd!
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 1-1 VITESSE/AGOVV A1
In de Nike Eredivisie moest het vlaggenschip de punten delen met Vitesse/AGOVV. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en nam al snel de leiding. In de zevende minuut belandde de bal uit een hoekschop voor de voeten van Frits Dantuma. Hij liet de Gelderse doelman met een hard en laag schot van binnen de zestienmeter kansloos. Vier minuten later leken de gasten al gelijk te maken maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Na een kwartier spelen was het alsnog raak. Doelman Renze Fij werd verslagen met een mooi genomen vrije trap. In het vervolg liet de ploeg van trainer Paul Raveneau het betere spel zien. Jesse Renken had een goede mogelijkheid maar schoot naast terwijl Yoell van Nieff de buitenkant van de paal trof. Vlak voor rust was het even schrikken toen ook Vitesse/AGOVV het houtwerk raakte. Na rust deed FCG datzelfde nog eens over. Het was Renken die uithaalde maar ook hier stond de paal in de weg. Yoell van Nieff probeerde het enkele malen van afstand maar zag zijn doelpogingen ook gestrand. De uitploeg testte nog eenmaal Renze Fij die echter met een prima reflex zijn doel schoon hield. Alim Ozturk was ook nog eenmaal gevaarlijk maar uitgerekend na de rode kaart voor de gasten, door de arbiter getrokken in de 74ste minuut, werd het spel aan FC-zijde alsmaar slordiger. Veel verkeerde passes en kansen bleven uit. Met elk een punt verlieten de teams na drie minuten blessuretijd het veld.
scoreverloop | 1-0 Frits Dantuma (7.), 1-1 (15.)
opstelling | Renze Fij, Gustavo van der Veen, Atilay Batbay, Nick Bakker, Lucas Bijker, Frits Dantuma (59.Alim Ozturk), Jesse Renken (65.Arjan Akkerman), Yoell van Nieff, Sicco Bouwer, Henk Bos, Mark Diemers (90.Paulo Francisco).
AZ B1 2-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
De B-junioren van trainer Peter Moltmaker gingen met lege handen van het veld in Alkmaar. En dat was zuur aangezien er veel meer had ingezeten. De gasten speelden een prima eerste helft, waren veelvuldig de baas op het middenveld maar verzuimden om de kansen af te maken. Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan en Glenn Bijl hadden FCG op voorsprong moeten schieten maar wisten de bal niet in het net te krijgen. Tot driemaal toe won de Alkmaarse goalie een een-op-een situatie. Ook na rust startte de uitploeg prima maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de druk op AZ wel wat minder. Uit het niets kwam rood-wit op voorsprong. Een kwartier voor tijd verwerkte doelman Niels Kuperus een vrije trap van de Noord-Hollandse ploeg ongelukkig in zijn eigen doel. Trainer Moltmaker liet zijn team vervolgens achterin een-op-een spelen en zette verdediger Hans Hateboer in de aanval. Er kwam meer dreiging maar in de 76ste minuut besliste AZ toch de wedstrijd na een foutieve pass van Marnick Ottens. Wel een goede wedstrijd maar helaas geen punten. Volgende week is VA FC Twente te gast op Corpus den Hoorn.
scoreverloop | 1-0 (64.), 2-0 (76.)
opstelling | Niels Kuperus, Ron Janzen, Marnick Otens, Hans Hateboer, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Martin Kamstra (65.Kevin Mennega), Noureddine Boutzamar (80.Willem Gootjes), Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge (71.Emre Cayiroz).
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 3-3 LSC 1890 D1
De eerstejaars D-pupillen leden op Corpus den Hoorn verrassend puntenverlies. De gasten uit Sneek lieten de ploeg van trainer Peter Hoekstra niet verder komen dan een gelijkspel. In een mum van tijd stond het 0-2 en aldus kende LSC 1890 een droomstart. Na een kwartier spelen viel de aansluitingstreffer. Uit een voorzet kopte Tristan Cooke binnen. Toch herstelden de gasten zich en drie minuten later was het verschil alweer opgelopen tot twee treffers. De thuisploeg kreeg nog enkele mogelijkheden maar miste voorin de scherpte. In de tweede helft vergaten de Friezen het duel definitief op slot te gooien. De ploeg kreeg enkele grote kansen maar faalde in de afwerking waardoor groen-wit uitzicht hield op een goed resultaat. Dat gebeurde dan ook. Tristan Cooke maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en een paar minuten later produceerde Oege Sietse van Lingen van dichtbij de gelijkmaker. In plaats van 1-5 stond het dus ineens 3-3. Daarna had nog maar een ploeg het recht op de overwinning. FCG drukte LSC in de verdediging en ging fel op jacht naar de drie punten. Enkele goede mogelijkheden volgden maar gescoord werd er helaas niet meer.

scoreverloop | 0-1 (5.), 0-2 (6.), 1-2 Tristan Cooke (14.), 1-3 (17.), 2-3 Tristan Cooke (37.), 3-3 Oege Sietse van Lingen (40.)
opstelling | Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Daniel Camara Bos, Jhurrey Margaritha, Marc Vegter, Nick Kassmann, Tristan Cooke, Alex Breise. In de tweede helft kwamen Martijn van Maastrigt en Daniel Teune in het veld.
Oefenduels:
GORECHT B1 0-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
Doelpunten: Hussein Igiraneza 2, Kasper Oldenburger, Youri Schuur, Alexander Jankovic (testspeler)

VITESSE/AGOVV C2 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
Doelpunt: Tiuri Schieving