Donderdag 28 april 2011 om 14:43

Voor FC Groningen/Cambuur B1 viel vanavond het doek. De ploeg verloor bij Heerenveen/Emmen B1 waardoor het volgend seizoen uitkomt in de Eerste Divisie.

———————————————————————————-
H’VEEN/EMMEN B1 4-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
De B-junioren van FCG zijn gedegradeerd. De ploeg van trainer Peter Moltmaker verloor op Skoatterwald een doelpuntrijke wedstrijd tegen Heerenveen/Emmen B1 waardoor het na vier jaren helaas afscheid moet nemen van de eredivisie. In de eerste helft kwamen de B-junioren goed terug na een snel opgelopen achterstand. Ook kreeg het diverse kansen maar pas vlak voor rust wist Bryan Inge de gelijkmaker aan te tekenen. Na rust zat het ook niet mee en was het met name defensief kwetsbaar. Tigran Gazarjan kon tot tweemaal toe nog wel een achterstand ongedaan maken maar in de slotminuut viel alsnog de vierde en winnende treffer van Heerenveen/Emmen. Op dat moment stond concurrent FC Utrecht echter ook al op voorsprong. Enkel bij puntenverlies van de Domstedelingen zou FCG kans maken op lijfsbehoud. “De tweede helft was het seizoen in een notendop,” aldus trainer Peter Moltmaker. “Vaak waren we dichtbij maar ook te vaak was het net niet. Het geluk ontbrak ook diverse malen maar we moeten wel zo eerlijk zijn dat we hier en daar gewoon kwaliteit tekort kwamen.” In het afgelopen seizoen speelde de B1 liefst negen maal gelijk. Vaak werd ook in de slotfase punten verspeeld. De ploeg zal zich nu langzaam gaan richten op het Eurovoetbaltoernooi. Eerst dient echter de teleurstelling verwerkt te worden.
scoreverloop | 1-0 (2.), 1-1 Bryan Inge (35.), 2-1 (55.), 2-2 Tigran Gazarjan (56.), 3-2 (70.), 3-3 Tigran Gazarjan (73.pen.), 4-3 (80.)
opstelling | Wieger Sietsma, Ron Janzen, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Ifeayi Gorissen, Noureddine Boutzamar (71.Denzel Dijkstra), Tim Posthuma (55.Hussein Igiraneza), Tigran Gazarjan, Bryan Inge.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 0-6 EMMEN D1
De ploeg van trainer Peter Hoekstra leed in haar voorlaatste competitiewedstrijd de grootste nederlaag van het seizoen. In de beginfase ging het nog redelijk gelijk op en kon de thuisploeg nog enig gevaar uitrichten voor het doel van de Drenten. Na ongeveer een kwartier spelen namen de gasten het heft in handen. Eerst raakte het nog de lat waarna ook doelman Zwiers een prima redding in petto had. Nadat de openingstreffer in de achttiende minut viel, was Nick Kassmann nog gevaarlijk met een schot van afstand. Met twee treffers in de laatste vijf minuten werd de score nog voor rust opgevoerd naar 0-3. In het tweede half uur bouwde het fysiek veel sterkere Emmen de voorsprong langzaam uit. Met name op de hoge ballen in het strafschopgebied had de Groningse defensie geen antwoord.
scoreverloop | 0-1 (19.), 0-2 (25.), 0-3 (29.), 0-4 (39.), 0-5 (43.), 0-6 (58.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Armani Madjoeki, Tommie van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Nick Kassmann, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha. Na rust kwamen Nick Heckel, Daniel Camara Bos en Tristan Cooke in het veld.