B1 gelijk tegen AZ; weer winst D2.

Vrijdag 19 maart 2010 om 09:36

De drie jeugdteams die vandaag voor de competitie in actie kwamen, verzamelden in totaal vijf punten. B1 en C1 speelden gelijk terwijl D2 de stadsderby tegen GRC won.

Op Corpus den Hoorn werden vandaag drie wedstrijden gespeeld. Deels in de regen maar gelukkig bleef het na twaalven vrijwel droog. RVO FC Groningen B1 mocht, net als twee weken geleden, aan de bak tegen AZ. Net als in Alkmaar, toen het 3-3 werd, eindigde ook dit duel in een gelijkspel. Pandu Scholte Albers kreeg al in de derde minuut een goede kans om de ploeg van trainer Peter Moltmaker op voorsprong te schieten. Hij schoot echter over. Daarna kreeg AZ middels een schot op de lat hun beste kans van de eerste veertig minuten. Vijf minuten voor rust tikte Paulo Francisco de 1-0 binnen maar gerust werd er toch bij 1-1 doordat de Alkmaarders in de slotminuut doel troffen. Na de thee waren de gasten beduidend gevaarlijker en doelman Stefan van der Lei redde tot tweemaal toe knap.
RVO FC Groningen C1 trof onder toeziend oog van Ronald Koeman FC Omniworld. Koeman was aanwezig om zijn zoon in het doel van de ploeg uit Almere aan het werk te zien. Martin Kamstra raakte in de eerste helft na een knappe actie de lat. Daarnaast redde Koeman junior op een schot van Firosan Ademi. Meteen na rust kreeg Omniworld een mooie kans maar ook zij raakten het houtwerk. Datzelfde deed Firosan Ademi even later. Tien minuten voor tijd lijkt de ploeg van trainer Grafton Holband alsnog de drie punten te pakken. Er lijkt gescoord te zijn maar na lang beraad tussen de arbiter en de assistent-scheidsrechter uit Almere wordt het doelpunt alsnog afgekeurd. Net als vorige week tegen FC Volendam dus geen goals voor de tweedejaars C-junioren.
De dag begon wel regenachtig. Koploper RVO FC Groningen D2 speelde tegen GRC Groningen D1, de nummer vier van de ranglijst. Al in de beginfase werd een 1-0 voorsprong genomen via een treffer van Lorenzo Valente. Dan een uitgelezen mogelijkheid voor thuisploeg GRC. De toegekende starfschop werd echter over geschoten. De ploeg van trainer Peter Hoekstra profiteerde optimaal en liep nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong. In de tweede helft maakte Valente zijn tweede treffer en zette de koploper zodoende op 5-1. Overigens was het laatste kwartier licht in het voordeel van GRC dat een aantal malen gevaarlijk was voor het doel van de FC.
In Zeist werkte RVO FC Groningen C2 een onder-14 toernooi af (foto). De mannen van trainer Erik Muntendam hielden in alle drie wedstrijden de nul maar werden tweede achter NAC Breda. Na tweemaal een 0-0 (tegen FC Dordrecht en NAC Breda) werd RBC Roosendaal dankzij treffers van Jonah van der Werf en Ahmed Ndayisaba met 2-0 verslagen.
Scorebord:
1 – RVO FC GRONINGEN B1 (Francisco)
1 – AZ B1
0 – RVO FC GRONINGEN C1
0 – FC OMNIWORLD C1
1 – GRC GRONINGEN D1
5 – RVO FC GRONINGEN D2 (Valente 2, Lemmink, Elderman, Molema)
De voetbalzaterdag zoals het gebeurde…
15.55: Het mini-toernooi in Zeist is ten einde. RVO FC Groningen C2 speelde de tweede wedstrijd 0-0 gelijk tegen NAC Breda maar versloeg RBC Roosendaal in de slotwedstrijd met 2-0.
Dit was de voetbalzaterdag op Corpus den Hoorn. Volgende week zijn we er weer. Vanaf vanavond zijn enkele doelpunten en spelmomenten uit de wedstrijden van D2, C1 en B1 te zien op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd). Tot volgende week!
15.47: RVO FC Groningen B1 en AZ B1 spelen, net als veertien dagen geleden, gelijk. Het wordt 1-1. Na rust krijgen de Alkmaarders de betere kansen en moet doelman Van der Lei tweemaal knap redding brengen.
14.50: Een medeling betreffende de bekercompetitie. Woensdagavond om 19.00 uur treft RVO FC Groningen C2 de C1 van GVAV Rapiditas. Het duel wordt op Kardinge gespeeld.
14.46: RVO FC Groningen B1 en AZ B1 sluiten een leuke eerste helft af met een 1-1 stand. Paulo Francisco tikt in de 35ste minuut van dichtbij de 1-0 binnen. In de slotminuut wordt het echter toch nog gelijk. In de eerste helft raakte AZ nog de lat en miste Pandu Scholte Albers in de beginfase een kans.
13.57: Nieuws vanuit Zeist. RVO FC Groningen C2 speelt op het mini-toernooi in de eerste wedstrijd 0-0 gelijk tegen FC Dordrecht.
13.54: Een belangrijke uitslag in de Tweede Divisie F. GVAV Rapiditas D1 speelt in Hoogeveen 3-3 gelijk tegen HZVV D1. GVAV is een van de concurrenten van RVO FC Groningen D2. Het verschil in verliespunten bedraagt nu acht in het voordeel van de FC. Aanstaande dinsdag om 17.30 uur speelt RVO FC Groningen D2 thuis op Corpus tegen GVAV Rapiditas D1.
13.49: We maken ons op voor de wedstrijd van B1 tegen AZ. Twee weken terug eindigde hetzelfde affiche, toen in Alkmaar, in een 3-3 gelijkspel.
Trainer Peter Moltmaker start met de volgende elf spelers: Stefan van der Lei, Ardavazd Gazarjan, Marnick Ottens, Jasper ter Horst, Jesse Renken, Pandu Scholte Albers, Paulo Francisco, Yoell van Nieff, Frederick Specken, Tigran Gazarja en Robby Holder. De bank wordt bezet door Hans Hateboer, Kevin Mennega, Ifeayi Gorissen, Yannick Berends, Bryan Inge en Glenn Bijl.
13.41: Vanwege de hevige regenval van afgelopen nacht is het hoofdveld van GRC Groningen afgekeurd. Het duel van B1 tegen AZ wordt derhalve op het kunstgrasveld afgewerkt.
13.34: RVO FC Groningen C1 speelt 0-0 gelijk tegen Omniworld C1. Voor de tweede opeenvolgende week geen goals voor de ploeg van trainer Grafton Holband. De gasten schieten een minuut na rust tegen de paal. Even later doet Firosan Ademi hetzelfde. Tien minuten voor tijd lijkt de FC op voorsprong te komen maar wordt het doelpunt na lang beraad tussen de arbiter en de assitent-grensrechter alsnog afgekeurd.
12.40: Rust bij de wedstrijd RVO FC Groningen C1-FC Omniworld C1. Er is nog niet gescoord, 0-0 dus. De betere kansen voor de thuisploeg. Martin Kamstra schiet na een mooie actie op de lat terwijl Ronald Koeman, de doelman van Omniworld, redt op een inzet van Firosan Ademi.
11.49: RVO FC Groningen D2 klopt GRC Groningen D1 met 5-1. Dennis Molema en Lorenzo Valente maken de doelpunten in de tweede helft. Tussendoor scoort GRC tegen. D2 blijft koploper en heeft nu 16 duels op rij gewonnen.
Nu tijd voor het duel van C1 tegen FC Omniworld. Gesignaleerd op Corpus is Ronald Koeman. Zijn zoon keept vandaag voor de ploeg uit Almere.
11.08: Rust bij de wedstrijd GRC Groningen D1-RVO FC Groningen D2. Het staat 0-3. Doelpunten van Lorenzo Valente, Nik Lemmink en Mathijs Elderman. Bij een 0-1 stand mist GRC een strafschop.
10.03: Een goedemorgen vanaf Corpus den Hoorn waar we zometeen beginnen aan de wedstrijden van de diverse jeugdteams van RVO FC Groningen. D2 trapt om 10.30 uur af voor de uitwedstrijd tegen GRC Groningen. Vervolgens neemt C1 het op tegen Omniworld (12.00 uur) en speelt B1 tegen AZ (14.00 uur). Gedurende de dag volgen hier ook de uitslagen van C2. Het team van trainer Erik Muntendam speelt een onder-14 toernooi in Zeist met NAC Breda, RBC Roosendaal en FC Dordrecht als tegenstanders.