string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

B-junioren verstevigen koppositie.

Woensdag 01 april 2015 om 18:00

De twee jeugdteams die vandaag voor de punten streden pakten allebei de volle buit.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN B1 3-2 NAC BREDA B1
1-0 Ebrar Yildirim (17.), 1-1 (26.), 1-2 (39.), 2-2 Tim Riksman (76.), 3-2 Tom van de Looi (80.)
opstelling FCG B1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Jan Hup, Mathijs Elderman (55.Tim Riksman), Daan Wijma (61.Tom van de Looi), Dennis Molema (78.Sander de Grote), Mehmet Gencer, Ibrahim Dumduya (55.Daniel Bouman), Ozan Kokcu, Ebrar Yildirim (55.Noel Wever).
Lang leek het erop dat de B-junioren van FC Groningen de tweede nederlaag in de Eerste Divisie Laag zouden lijden maar het kwam toch nog goed. De thuisploeg had voortdurend een overwicht en ook het meeste balbezit. De eerste goede aanval leverde ook meteen een voorsprong op. Dennis Molema kwam knap door en gaf de bal af op Ebrar Yildirim die van dichtbij binnenschoot. Als NAC Breda al aan aanvallen toe kwam dan werd het ook meteen gevaarlijk. Na een schotpoging voorlangs was het een kwartier voor rust wel raak. Nadat Mehmet Gencer een kopbal knap gered zag waren het de Brabanders die verrassend de leiding namen. Na de hervatting zocht de FC de gelijkmakende treffer. Daniel Bouman was met een inzet op de paal nog het dichtst bij. Uit een afvallende bal schoot Tim Riksman vlak voor tijd de 2-2 binnen. De ploeg van trainer Marcel van Buuren eiste ver in blessuretijd ook nog de drie punten op. Uit een hoekschop van Mehmet Gencer knalde Tom van de Looi hard raak. Dankzij de overwinning staat FC Groningen B1 aan kop nu zes punten los van de naaste concurrent.
DRACHTSTER BOYS D1 1-3 FC GRONINGEN D2
0-1 Maurilio de Lannoy (10.), 1-1 (36.), 1-2 Sietze de Klerk (47.), 1-3 Luciano Valente (62.)
opstelling FCG D2 Liam Tyler, Rob Vegt, Emircan Gulge, Sietze de Klerk, Bastiaan Renkema, Redzer Veenkamp, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy. Wissels: Revelino Slagveer, Jamai Bont, Stijn Hensema, Jesse Glasbergen, Owen van der Vlag, Milan Drayer.
De eerstejaars D-pupillen herstelden zich goed van het puntenverlies in het midweekse duel tegen vv Heerenveen D1. Tegen het hoger geklasseerde Drachtster Boys D1 werd gewonnen. “Het goede gevoel overheerst. We hebben een aantal wedstrijden achter de rug waarin we wel meer kansen dan de tegenstander creëerden, maar moeite hadden om deze kansen af te maken. Dat leek vandaag weer te gebeuren. Echter, sloegen we vandaag in de slotfase toe,” zei trainer Bote Talsma. “Drachtster Boys startte beter aan de wedstrijd. Zij waren vooral gevaarlijk met lange diepteballen en de daaruit voortkomende corners. Daarna brak er een fase aan waarin we prachtige combinaties lieten zien. Door de overtalsituatie op het middenveld goed te benutten kwamen wij tot enkele goede mogelijkheden via de flanken. De eerste daarvan rondden we meteen af met een precies schot in de verre hoek.” Dat doelpunt kwam op naam van Maurilio de Lannoy. Vrij snel na de hervatting kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Talsma: “In die fase waren wij onrustig en leden we onder druk makkelijk balverlies. Knap van het team dat ze zich door deze fase heen knokten. Met dat doorzetten en elkaar in moeilijke situaties te blijven stimuleren kregen we het voor elkaar om de wedstrijd naar ons toe te trekken.” Sietze de Klerk tekende voor de 2-1 waarna Luciano Valente aan alle onzekerheid een eind maakte.
Teams Locatie Leeuwarden
Oefenduel:
SC CAMBUUR C2 8-1 FORTUNA WORMERVEER C2
1-0 Jens van der Heide (4.), 1-1 (28.), 2-1 Koen Kribben (40.), 3-1 Bart Kooistra (42.), 4-1 Job Zwager (47.), 5-1 Bart Kooistra (52.), 6-1 Job Zwager (57.pen.), 7-1 Job Zwager (63.), 8-1 Deno Alejo (70.)
TOERNOOI IN BREDA
Met SC Cambuur D1
SC CAMBUUR 0-3 CLUB BRUGGE
SC CAMBUUR 4-1 CHELTENHAM TOWN (Milan Smit 2, Martijn Ferwerda, Steyn Potma)
SC CAMBUUR 0-2 DE GRAAFSCHAP
SC CAMBUUR 0-3 BARONIE
SC CAMBUUR 0-1 ALMERE CITY FC
SC Cambuur D1 eindigt op de 8ste plaats!

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’