string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

B-junioren verliezen cruciaal duel.

Zaterdag 10 mei 2014 om 16:33

FC Groningen B1 en Excelsior B1 gaan in een beslissingswedstrijd uitmaken wie degradeert uit de eredivisie en wie nacompetitie moet gaan spelen.

Op sportpark De Toekomst in Amsterdam bezorgde FC Groningen A1 tegenstander Ajax A1 een enorme kater. Bij winst had Ajax A1 kampioen kunnen worden maar het liep allemaal anders. Kasper Oldenburger en Pier Veldman scoorden in het 2-2 gelijkspel voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra. Daardoor eindigden Ajax A1 en PSV A1 in punten gelijk waardoor een beslissingswedstrijd uit moet gaan wijzen wie kampioen in de Nike Eredivisie wordt.
FC Groningen D2 werd in stadion De Esserberg kampioen van de Tweede Divisie F. Stadgenoot Be Quick 1887 D1 werd op een ruime 4-0 nederlaag getrakteerd. Morgen op deze website alle informatie over deze wedstrijd en het afgelopen seizoen. Daarnaast natuurlijk ook de foto’s. Op twitter en facebook zijn al diverse foto’s te bekijken.
In het Cambuur Stadion sloot SC Cambuur C2 de competitie geweldig af. FC Dordrecht C2 werd met maar liefst 6-0 verslagen. Een mooi afscheid dus voor trainer Rodney van der Hoek en de spelers die onze jeugdopleiding na dit seizoen moeten verlaten.
Teams Locatie Groningen
AJAX A1 2-2 FC GRONINGEN A1
1-0 (45.), 1-1 Kasper Oldenburger (53.), 2-1 (61.), 2-2 Pier Veldman (62.)
opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Roland Baas, Tolgahan Cicek, Niels Stenekes, Pier Veldman (64.Thijs Gerlofs), Jafar Arias (46.Willem Gootjes), Kasper Oldenburger, Desevio Payne, Gijs Jasper, Liban Abdulahi.
FC GRONINGEN B1 0-2 EXCELSIOR B1
0-1 (23.), 0-2 (60.)
opstelling FCG B1 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Robin Hoekstra (71.Dennis Molema), Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Tyson dos Santos, Yannick Kuijpers (71.Mathijs Elderman), Ozan Kokcu (59.Jhurrey Margaritha), Juninho Bacuna, Rutger Etten, Stan Haanstra (77.Peter van Son).
De B-junioren van FC Groningen hadden aan een punt genoeg om aan directe degradatie te ontkomen. Helaas lukte dit niet. Toch had de thuisploeg een uitgelezen kans om aan de leiding te komen. Ozan Kokcu werd in de zestien neergehaald waarop de arbiter een strafschop toegekende. Juninho Bacuna miste vanaf de stip. “Maar ook een penalty is slechts een momentopname uit een wedstrijd. De speeltijd was nog lang genoeg,” zei trainer Peter Moltmaker na afloop.
Halverwege de eerste helft namen de gasten uit Rotterdam de leiding. De groenwitten kregen best wat mogelijkheden en kansen maar gescoord werd er niet. In de tweede helft kreeg Dennis van Duinen de rode kaart. “Maar ook toen zijn de jongens er voor gegaan. Maar door een uitbraak kan het dan ook zomaar 0-2 worden.” En dat gebeurde. De hekkensluiter verdubbelde de voorsprong en kwam in de ranglijst dus naast FC Groningen.
Peter Moltmaker: “Eigenlijk is deze wedstrijd het seizoen in een notendop. Je bent zelf niet in staat een wedstrijd te beslissen terwijl je het verdedigend ook niet over de streep kan trekken. We waren zeker niet onderliggend in deze wedstrijd maar zelfs bovenliggend. En dan gaat het om de details, over hoe je bijvoorbeeld met de kansen omgaat. Op dit moment zitten we in de hoek waar de klappen vallen maar we krijgen nog een herkansing.”
De Groningers krijgen dus nog een kans. Waarschijnlijk wordt de beslissingswedstrijd ergens volgende week op een doordeweekse dag gespeeld. Trainer Moltmaker blijft hoop houden: “Natuurlijk balen we, dat was na afloop bij alles en iedereen duidelijk. Maar ik heb tegen de jongens ook gezegd dat we ons vast moeten houden aan de tweede helft. We hebben nog een kans en daar moeten we voor gaan.”
BE QUICK 1887 D1 0-4 FC GRONINGEN D2
0-1 Kian Slor (2.), 0-2 Yannick Hettinga (21.), 0-3 Romano Postema (23.), 0-4 Joel van Kaam (41.)
opstelling FCG D2 Max Wolfs, Jort Stuiver, Yannick Hettinga, Nout de Groot, Jimi van Halen, Job van Dijk, Joel van Kaam, Jesper de Backer, Romano Postema, Tom van der Werff, Kian Slor. Wissels: Tijs Mulder, Marco Hut, Marshelon Pourier, Daan Scholtens, Stein Barkhuis, Corvin Braun.
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR C2 6-0 FC DORDRECHT C2
1-0 e.d. (9.), 2-0 Wilko van der Kooi (12.), 3-0 Wilko van der Kooi (16.), 4-0 Nick Kleen (28.), 5-0 Werner Bouma (42.), 6-0 Wilko van der Kooi (62.)
opstelling SCC C2 Jesse Molenaar, Jens de Jager (36.Koen Blom), Sidney de Jong (36.Max Huiskamp), Luc Tjalma, Matthijs Verheul (36.Hidde Drost), Gabriel Fernando, Max de Jong, Werner Bouma, Nick Kleen (36.Roy Storm), Wilko van der Kooi, Ate Ruisch (36.Tom Doldersum).

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard