string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

B-junioren te sterk voor Roda JC.

Dinsdag 23 februari 2016 om 17:40

De A-junioren leden op eigen veld een nederlaag terwijl de B-junioren drie punten overhielden aan hun treffen. De overige teams waren vrij of oefenden.

FC GRONINGEN A1 1-3 FC VOLENDAM A1
0-1 (61.), 1-1 Ozan Kokcu (68.), 1-2 (72.), 1-3 (90.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman (46.Nagesh Amatsaleh), Marijn Ploem, Twan Nieboer, Niels Ridderstap, Daniel Bouman, Matthijs Hardijk (66.Mathijs Elderman), Dennis van Duinen, Ozan Kokcu, Yassine Zakir (75.Noel Wever), Joey Salden (63.Dennis Molema).
Voor de tweede maal dit seizoen verloor de ploeg van trainer Peter Hoekstra op eigen veld van FC Volendam. In de eerste helft hadden de Groningers een licht overwicht en kreeg het ook de betere mogelijkheden. De grootste kans was voor Matthijs Hardijk maar hij miste in een een-tegen-een situatie met de doelman. Schoten van Yassine Zakir (tweemaal naast) en Daniel Bouman (over) leverden ook geen treffers op. De oranjehemden waren voor rust eenmaal gevaarlijk. Een vrije kopkans ging maar net over de lat. In de tweede helft kwamen de gasten meer opzetten en werden ze ook dreigender voor het doel. Na een uur spelen redde doelman Erwin Heidekamp op een inzet van dichtbij maar nog geen seconden later leidde balverlies op het middenveld wel de openingstreffer in. In de 68ste minuut kreeg groenwit na een foutieve terugspeelbal een vrije trap in de zestien toegekend die door Ozan Kokcu snoeihard werd binnengeschoten. Lang kon de FC niet van de gelijkmaker genieten en het was FC Volendam dat genadeloos toesloeg. Eerst uit een counter en in de slotminuut belandde een schot prachtig in de bovenhoek.
FC GRONINGEN B1 2-1 RODA JC B1
1-0 Tom van de Looi (4.), 2-0 Martijn van Maastrigt (36.), 2-1 (80.)
opstelling FCG B1 Mats Roorda, Daniel Camara Bos, Tapmahoe Sopacua (68.Ken Raghoebar), Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Daniel van Kaam, Mees Gootjes (41.Ousmane Barry), Sam Crowther (68.David van der Werff), Martijn van Maastrigt (78.Ludovit Reis), Jhurrey Margaritha (27.Wilko van der Kooi).
De B-junioren van FC Groningen behaalden een benauwde zege op het lager geklasseerde Roda JC. De ploeg van trainer Sander van Gessel begon goed aan de wedstrijd en nam snel de leiding. Uit een hoekschop van Daniel van Kaam schoot Tom van de Looi van dichtbij binnen. In de daaropvolgende minuten liet de FC kansen op een grotere voorsprong liggen. Martijn van Maastrigt schoot rakelings naast terwijl Van de Looi een inzet gered zag. Vlak voor rust werd Martijn van Maastrigt door Wilko van der Kooi vrij voor de goalie zet. De aanvaller maakte geen fout en schoot onberispelijk binnen. Na rust was groenwit aanvankelijk ook de sterkere formatie. Van Maastrigt zag een snoeihard schot overgetikt terwijl Luka Prljic met een kopbal dichtbij een derde Groningse treffer was. Het spelpeil daalde daarna aanzienlijk. Van der Kooi was nog dichtbij terwijl ook doelman Mats Roorda op zijn hoede moest zijn. In de slotseconden viel uit een fout in de verdediging de aansluitingstreffer. Verder liet FC Groningen het niet komen en met drie punten werd van het veld gestapt.
Oefenwedstrijden
Teams Locatie Groningen
FC Groningen C1 5-1 Excelsior C1
FC Groningen D2 5-2 Excelsior D2

Teams Locatie Leeuwarden
FC Emmen C1 3-4 SC Cambuur C1
Brabant United D1 4-0 SC Cambuur D1

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’