B-junioren stellen teleur; klinkende zege A-junioren in Breda.

Donderdag 21 februari 2013 om 19:48

FC Groningen/Cambuur A1 behaalde in de Nike Eredivisie een prima resultaat. In het Brabantse werd NAC Breda A1 met ruime cijfers verslagen. Op Corpus den Hoorn verging het de jeugdteams minder. Zowel FCG B1 als FCG C1 leden nederlagen.

NAC BREDA A1 0-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Noureddine Boutzamar (18.), 0-2 Jafar Arias (28.), 0-3 Tigran Gazarjan (36.), 0-4 Tigran Gazarjan (49.), 0-5 Kevin Mennega (54.), 0-6 Tigran Gazarjan (63.)

opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Desevio Payne (75.Glenn Bijl), Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst (68.Tolgahan Cicek), Ron Janzen (80.Joost Hommenga), Burak Saban, Tigran Gazarjan, Noureddine Boutzamar, Jafar Arias (64.Arjen Hagenauw), Liban Abdulahi (75.Thijs Gerlofs), Kevin Mennega.
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding had alle redenen om juichend terug te keren naar Groningen. De ploeg van trainer Paul Raveneau had geen kind aan NAC Breda A1 en stapte met een monsterzege van het veld. In het eerste kwartier leverden pogingen van Burak Saban, Ron Janzen en Tigran Gazarjan geen treffers op. In de achttiende minuut was het wel raak. Een kopbal van Kevin Mennega werd gered door de doelman waarna Noureddine Boutzamar een hoekschop ineens raak schoot. Zeven minuten later werd een kopbal van Marciano van Leyenhorst op de lijn gered. Een nieuwe corner leverde wel de tweede treffer op. Kevin Mennega bediende Jafar Arias die raakschoot: 0-2. Negen minuten voor rust werd de score nog verder opgevoerd. In een een-tegen-een situatie met de doelman bleek Tigran Gazarjan koelbloedig.
De thuisploeg was niet gevaarlijk en het eenzijdige duel werd ook na rust voortgezet. Uit een corner van Boutzamar tekende Gazarjan voor de vierde Groningse treffer. In de 54ste minuut was Mennega wederom, net als voor rust, gevaarlijk met het hoofd. Ditmaal trof hij wel doel waardoor het scorebord op 0-5 kwam te staan. Een klein half uur voor tijd werd de eindstand bepaald op 0-6. Liban Abdulahi zag zijn inzet gekeerd door de doelman maar de rebound werd door Gazarjan wel ingeschoten. De FC kreeg nog enkele kansen op een hogere uitslag terwijl de Brabantse opponent eenmaal de lat raakte.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 0-2 EXCELSIOR B1
0-1 (15.), 0-2 (78.)

opstelling FCG B1 Michel Bakker, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Daan Smit (Gerald Postma), Willem Gootjes, Jim de Leeuw, Kasper Oldenburger, Pier Veldman, Gijs Jasper, Amedi Ndayisaba (Anton Hekman).
De B-junioren van FC Groningen/Cambuur kwamen op eigen veld wederom niet tot scoren. In de openingsfase was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Na een combinatie tussen Amedi Ndayisaba en Kasper Oldenburger was het Gijs Jasper die naast tikte. Daarna zag het er achterin niet goed uit bij de Groningers en kon de laagvlieger uit de eredivisie op voorsprong komen. Nog voor rust had FCG geljk kunnen maken maar dat gebeurde niet. Zo redde de paal en de Rotterdamse goalie op inzetten van Oldenburger en Pier Veldman.
In het tweede bedrijf kreeg Excelsior een dot van een kans op een tweede treffer maar het schot ging ruimschoots over. De ploeg van trainer Peter Moltmaker domineerde daarna het spelbeeld maar dit leverde aanvankelijk niet meer op dan schotpogingen van Oldenburger en Roland Baas. Ook Pier Veldman kon de doelman niet verschalken. Eerst kreeg hij de bal moeilijk onder controle waarna zijn poging, op een prima voorzet van Oldenburger, niet tussen de palen belandde. Zoals zo vaak viel de treffer aan de andere kant en werd de wedstrijd vlak voor tijd beslist door de Rotterdammers.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 0-1 AZ C1
0-1 (16.)

opstelling FCG C1 Sebastiaan Meijwaard, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Daan Wijma, Mathijs Elderman, Tom van de Looi (49.Jan Hup), Cheriel Girdharie (59.Martijn van Maastrigt), Marcel Mannes, Ozan Kokcu, Eike Begemann (45.Ruendel Martina), Marc Vegter.
Tegen de koploper uit Alkmaar wisten de Groningers geen punten te pakken. Toch had het vooral in de eerste helft alle kansen om te scoren. AZ loste het eerste schot maar na bijna een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de eerste grote kans. Uit een scrimmage werden een drietal schoten gelost maar Luuk Kuipers en Marcel Mannes kregen de bal er niet in. In de zestiende minuut was het aan de andere kant wel raak. Uit een prachtige pass wist de ploeg uit Noord-Holland beheerst te scoren. De gelijkmaker hing daarna eerder in de lucht dan een tweede treffer van AZ. Op aangeven van Marc Vegter kreeg Mannes wederom een kans terwijl Vegter een mogelijkheid aan zich voorbij zag gaan. In de dertigste minuut zag Mannes een schot gekeerd na overigens een prima individuele actie. De tegenstander was voor rust nog nauwelijks gevaarlijk.
In de tweede helft speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd zich af op het middenveld. De thuisploeg werd nauwelijks meer gevaarlijk en AZ was de betere ploeg. Doelman Sebastiaan Meijwaard speelde echter een uitstekende wedstrijd en wist zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden. Tien minuten voor tijd kreeg Ruendel Martina nog een kansje maar ook ditmaal werd geen doel getroffen. Vlak voor tijd leek doelman Meijwaard wel gepasseerd te worden maar ditmaal bracht een verdediger van de FC redding. In de slotminuut miste Mannes maar net na een prima pass van Vegter.
Oefenwedstrijden:
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 3-0 VFB OLDENBURG O.13
1-0 Boy Spijkerman (17.), 2-0 Orkun Kokcu (38.), 3-0 Ashraf Hezam (58.)

FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 2-4 FC TWENTE D4
0-1 (14.), 1-1 Jonathan Edens (27.), 1-2 (42.), 2-2 Giovanni Zwikstra (48.), 2-3 (50.), 2-4 (57.)