string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

B-junioren ontvangen Ajax.

Donderdag 17 januari 2013 om 19:19

Ondanks de algehele afgelasting wordt er morgen op Corpus den Hoorn gewoon een competitiewedstrijd afgewerkt. FC Groningen/Cambuur B1 neemt het op tegen Ajax B1. De overige teams oefenen.

Sinds een aantal jaren heeft de eredivisie voor B-junioren een aparte regeling. Dat wil zeggen dat dit de enige divisie binnen de KNVB is die niet binnen een algehele afgelasting valt. Als er gespeeld kan worden, wordt er dus ook gespeeld. Aangezien de (kunstgras) velden er op Corpus den Hoorn prima bij liggen zullen FC Groningen/Cambuur B1 en Ajax B1 derhalve om de punten gaan strijden.
Beide teams kennen een wisselvallig seizoen en staan in de middenmoot. De ploeg van trainer Peter Moltmaker begon uitstekend, stond zelfs even aan kop van de ranglijst maar belandde daarna in een vrije val. In het laatste duel voor de winterstop werd op Skoatterwald echter knap van SC Heerenveen B1 gewonnen. Na een 3-1 achterstand zegevierden de Groningers uiteindelijk met 3-4. Niet geheel toevallig werd er in die wedstrijd veel gescoord. De FC incasseerde tot nu toe de meeste tegentreffers maar is na Feyenoord B1 ook de meest scorende ploeg van de eredivisie. Attractief zijn de wedstrijden dus zeker.
Het duel tegen Ajax B1 in Amsterdam werd eerder in het seizoen met 2-3 gewonnen. In die wedstrijd was Richairo Zivkovic goed voor twee doelpunten. Op Corpus den Hoorn hebben de Amsterdammers het de laatste jaren sowieso knap lastig. In 2008/2009 wonnen de B-junioren van de FC met 1-0 dankzij een treffer van Arjan Akkerman. Een seizoen later wist de thuisploeg na een 1-3 achterstand alsnog een punt te pakken.
Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur B1 v Ajax B1 (15.00 uur, competitie!)
FC Groningen/Cambuur B2 v GVAV Rapiditas B1 (12.45 uur, oefen)
FC Groningen/Cambuur C3 v Be Quick 1887 C1 (11.00 uur, oefen)
FC Groningen/Cambuur D1 v GRC Groningen C1 (9.30 uur, oefen)
Programma (uit):
SC Heerenveen A1 v FC Groningen/Cambuur A1 (14.30 uur, oefen)
FC Lewenborg B1 v FC Groningen/Cambuur C1 (11.00 uur, oefen)
Mini-toernooi Amserdam:
FC Groningen/Cambuur D3 v Go Ahead Eagles D2 (10.30 uur)
FC Groningen/Cambuur D3 v FC Twente D2 (11.30 uur)
Via Twitter is de voetbalzaterdag te volgen!

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’