Zowel FC Groningen B1 als FC Groningen D1 gingen op eigen veld fors onderuit.

FC GRONINGEN B1 1-5 VITESSE B1
1-0 Twan Nieboer (30.), 1-1 (34.), 1-2 (35.), 1-3 (37.), 1-4 (64.), 1-5 (74.)

opstelling FCG B1 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Ozan Kokcu (70.Dave Bosgraaf), Tyson dos Santos, Stan Haanstra, Rutger Etten, Juninho Bacuna (59.Peter van Son).
Net als vorige week leden de B-junioren een grote nederlaag tegen Vitesse B1. Vorige week was dat in het kader van het bekertoernooi, ditmaal betrof het een puntenwedstrijd. Na een kwartier zorgde de Arnhemse ploeg voor het eerste grote gevaar. Doelman Heidekamp voorkwam een doelpunt. Aan Groningse zijde loste Ozan Kokcu een hard schot dat over ging.
De gasten hadden aanvankelijk iets meer dreiging maar toch had de wedstrijd een gelijkwaardig karakter. In de laatste tien minuten werd het duel volledig op de kop gezet. Tyson dos Santos bereikte Twan Nieboer die van dichtbij de bal hard en laag binnen knalde. Wie dacht dat de thuisploeg met deze voorsprong zou gaan rusten had het mis. Defensief liet de FC flinke steken vallen en in een tijdsbestek van nog geen vier minuten zag het Vitesse liefst driemaal scoren.
Meteen na rust probeerde Rutger Etten het van afstand maar het schot ging een meter over. Mohammed Abdoel Karim had vervolgens de aansluitingstreffer op zijn schoen maar het schot werd geblokt door een verdediger. In de tegenstoot scoorde Vitesse wel en daarmee was de nederlaag definitief een feit. De groenwitten waren van slag en zagen Vitesse twee mogelijkheden missen.
Zes minuten voor het einde kwam de vijfde tegentreffer er alsnog. Pas bij 1-5 richtte de thuisploeg zich nog eenmaal op maar ontbrak het tevens aan geluk dat er niet gescoord werd. De doelman verrichtte een prima save op een schot van Etten terwijl pogingen van Abdoel Karim en Haanstra vlak voor de lijn werden weggehaald. Door het verlies blijft de ploeg van trainer Peter Moltmaker voorlaatste op de ranglijst.
FC GRONINGEN D1 0-3 FC TWENTE/T D1
0-1 (43.), 0-2 (51.), 0-3 (53.)

opstelling FCG D1 Nick van Leeuwen, Tariq Lancelot, Pim Betzema, Leonel Miguel, Harold Kwant, Quinten Anakotta, Gerwin Heidema, Joris Reiziger, Remco Balk, Jonathan Edens, Joshua Sion. Wissels: Jarno Deuring, Mark Ploeger, Joel van Kaam, Daan Reiziger, Kian Slor.
FC Groningen D1 leed op Corpus den Hoorn een kansloze nederlaag tegen het Twello-team van FC Twente D1. Het was een matte partij voetbal waarin de ploeg van trainer Arjen Jorritsma geen vuist kon maken. Remco Balk zag een schot geblokt maar dat was dan ook de enige actie in het strafschopgebied van de Tukkers. De gasten waren gevaarlijker hoewel doelman Nick van Leeuwen ook niet echt tot het uiterste hoefde te gaan.
Het spelbeeld na rust bleef hetzelfde. Na bijna een kwartier spelen viel de treffer aan Twentse zijde. In de 51ste minuut kon vrijstaand de tweede goal genoteerd worden. Meteen daarna kreeg Jarno Deuring een kleine mogelijkheid. Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal werd de eindstand op 0-3 bepaald. De groenwitte formatie loste in dit duel geen enkel schot op doel en dus viel er op het verlies weinig af te dingen.