B-junioren gelijk tegen AFC.

Dinsdag 10 april 2012 om 20:23

Kampioen FC Groningen/Cambuur B1 speelde op Corpus gelijk tegen AFC B1. De A-junioren verloren daarentegen kansloos in Alkmaar van AZ A1.

De samenvattingen van de wedstrijden van B1 en C1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
AZ A1 4-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (45.), 2-0 (55.), 3-0 (83.), 4-0 (85.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Gustavo van der Veen (87.Bryan Inge), Jesse Renken, Yoell van Nieff, Ron Janzen, Burak Saban, Tigran Gazarjan (80.Marnick Ottens), Mark Diemers, Arjen Hagenauw (87.Ifeayi Gorissen), Kevin Mennega (58.Marciano van Leyenhorst), Robby Holder (68.Hans Hateboer).
Na vier opeenvolgende overwinningen leed de ploeg van trainer Paul Raveneau een nederlaag in Alkmaar. Voor rust was het duel in evenwicht maar konden beide teams voor het doel weinig gevaar uitrichtten. Uit de allerlaatste actie voor rust wist de thuisploeg toch nog te scoren. Een vrije trap werd ingekopt waardoor FCG met een achterstand aan de tweede helft begon. Daarin was AZ een maat te groot. In de 55ste minuut werd de Noord-Hollandse voorsprong verdubbeld en in de slotfase werd de nederlaag voor FCG aanzienlijk groter. Ondanks een aantal goede weken zat het er vandaag niet in voor de A-junioren. De ploeg acteerde te tam en kon zodoende met een verdiende nederlaag het veld afstappen.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 2-2 AFC B1
1-0 Glenn Bijl (24.), 1-1 (38.), 1-2 (47.), 2-2 Roland Baas (72.)
opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Keziah Veendorp, Thijs Gerlofs, Roland Baas, Jim de Leeuw (16.Daan Smit, 68.David Voigt)), Glenn Bijl, Pier Veldman (68.Anton Hekman), Willem Gootjes, Richairo Zivkovic, Fekadu Toussaint (55.Kasper Oldenburger), Gijs Jasper (55.Amedi Ndayisaba).
Voor de tweede maal dit seizoen wisten de B-junioren van FC Groningen/Cambuur, inmiddels kampioen van de Eerste Divisie A, niet te winnen van AFC B1, de nummer twee van de ranglijst. De thuisploeg begon wel goed aan de wedstrijd en kreeg via Richairo Zivkovic (over) en Gijs Jasper (voorlangs) enkele kansen. Een kwartier voor rust dan toch de voorsprong. In eerste instantie kopte Glenn Bijl op de paal maar in de rebound was het wel raak. Nog eenmaal was FCG dichtbij. Glenn Bijl kon eenmaal alleen op het doel aflopen, gaf de pass op Zivkovic die daarna over schoot. Op het einde van de eerste veertig minuten viel alsnog de 1-1. Uit een vrije trap was doelman Sietsma kansloos op een kopbal. In de tweede helft was AFC aanvankelijk de betere en ook fellere ploeg. Dat leverde al snel de Amsterdamse voorsprong op. In het vervolg kreeg AFC nog een aantal goede mogelijkheden terwijl de FC enkel gevaarlijk was via een schot van Glenn Bijl. In de 72ste minuut tastte de AFC-doelman volledig mis op een vrije trap waardoor Roland Baas eenvoudig de 2-2 kon binnen schieten. Dat was ook het startsein van een Gronings offensief. Zo ging een vrije trap van Willem Gootjes maar net naast en was ook Amedi Ndayisaba dichtbij een goal. Daarnaast redde de doelman tot tweemaal toe op inzetten van Zivkovic en Kasper Oldenburger. Het bleef na een vooral enerverende laatste tien minuten bij een puntendeling.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 2-1 FC VOLENDAM C1
1-0 Tiuri Schieving (18.), 1-1 (21.pen.), 2-1 Rutger Etten (56.)
opstelling FCG C1 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Peter van Son, Wessel Koomans, Dennis van Duinen, Dave Bosgraaf (56.Twan Nieboer), Tiuri Schieving, Gerald Postma, Stan Haanstra (43.Juhnino Bacuna), Rutger Etten, Jari Slort (43.Niels Ridderstap).
De ploeg van trainer Rick Mulder opende goed en initiatiefrijk en kreeg aanvankelijk enkele goede mogelijkheden. Voorin werd echter niet scherp en adequaat gehandeld zodat doelpunten uitbleven. Na achttien minuten was het wel raak via Tiuri Schieving. Twee minuten later gaf de arbiter een strafschop aan de gasten en Volendam maakte geen fout. Die gelijkmaker werkte verlammend op FCG. Er ging nog weinig goed hoewel Daan Gazinga nog een goede kans met het hoofd kreeg. Doelman Kevin Wilpstra moest in de slotfase nog redding brengen in een een-tegen-een situatie. Na rust was de thuisploeg wel meer in balbezit maar wist het weinig af te dwingen mede door slordige passing. Juhnino Bacuna schoot kansrijk voorlangs en zag ook nog een doelpunt afgekeurd. Daar tussenin tikte Rutger Etten op aangeven van Niels Ridderstap de winnende treffer binnen.
FC TWENTE/GA EAGLES C2 1-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 e.d. (25.), 0-2 Arthur Ymele Feudjio (31.), 0-3 Arthur Ymele Feudjio (39.), 1-3 (49.)
opstelling FCG C3 Jan Hoekstra, Ids Hannema, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Nagesh Amatsaleh, Arthur Ymele Feudjio (Daan Wijma), Lorenzo Valente, Marcel Mannes (Oege Sietse van Lingen), Ozan Kokcu, Eike Begemann (Ruendel Martina).
De onder-14 ploeg van de RVO won zonder problemen de uitwedstrijd in Twello. In het eerste kwartier kreeg de ploeg al acht corners en die waren mede door het verschil in lengte allemaal gevaarlijk. Doelpunten bleven echter uit. Ook Marcel Mannes en Arthur Ymele Feudjio wisten enkele kansen niet te verzilveren. Na 25 minuten was het dan wel raak. Arthur Ymele Feudjio gaf voor en de voorzet werd binnen getikt door een speler van de thuisploeg. FCG bleef de gevaarlijkste en betere ploeg en doelman Jan Hoekstra kreeg enkel een paar terugspeelballen te verwerken. Vier minuten voor rust schoot Feudjio met een mooi diagonaal schot de 0-2 binnen. In de slotminuut moest een domper worden verwerkt toen Lorenzo Valente wegens vermeend slaan de rode kaart kreeg. Toch beslisten de gasten al vroeg in de tweede helft de wedstrijd. Opnieuw Feudjio was de maker van het doelpunt. De thuisploeg kwam daarna wat meer opzetten zonder dat het echt gevaar wist te creeeren. Het werd nog wel 1-3 terwijl Ruendel Martina in de slotfase nog een kans miste. De ploeg van trainer Rene Wollerich bleef zo voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen.
VA FC TWENTE D3 1-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Tristan Cooke (18.), 0-2 Marc Vegter (26.), 1-2 (35.), 1-3 Daniel Teune (49.), 1-4 Marc Vegter (52.)
opstelling FCG D1 Teun Hoekstra, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Oege Sietse van Lingen, Jhurrey Margaritha, Tommie van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Martijn van Maastrigt, Daniel van Kaam, Tristan Cooke. Wissels: Daniel Camara Bos, Jochem de Vries, Bas van Veen, Wouter de Mare, Luuk Zwiers.
FC Groningen/Cambuur D1 behaalde een ruime en dikverdiende zege op de Tukkers. Werden de Groningers eerder dit seizoen nog verrassend uitgeschakeld in het bekertoernooi door dezelfde ploeg, ditmaal was er geen verrassing mogelijk. Tristan Cooke en Marc Vegter waren voor rust trefzeker. In de tweede helft maakte de thuisploeg nog wel de aansluitingstreffer maar die vreugde was voor hun van korte duur. Daniel Teune bracht het verschil met een schitterende kopbal weer op twee doelpunten. Op een assist van Martijn van Maastrigt bepaalde Marc Vegter de eindstand. Trainer Hugo was tevreden: “Na de teleurstelling van het paastoernooi hebben de jongens vandaag weer laten zien wat ze kunnen. Het was nog niet het niveau van het spel tegen Cambuur maar dit was zeker goed. In de passing waren we af en toe wat slordig maar de inzet vandaag was uitstekend. Daarnaast maakten we enkele goed uitgespeelde doelpunten. Uit een foutje van onze zijde kwamen zij nog wel terug maar we pakten de draad vanuit de combinatie goed op. Via steekpasses kwamen onze spelers telkens goed vrij te staan. We kunnen nog beter maar dit was van onze kant een goede wedstrijd waarin we achterin niets weggaven.”
HZVV D1 2-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Lion Kalentjev (10.), 1-1 (20.), 2-1 (45.), 2-2 Boy Spijkerman (50.)
opstelling FCG D3 Giovanni Oldersma, Sander Jansen, Mark Versteegen, Max van Bruxvoort, Jimmy Anakotta, Rick Boyer, Mees Gootjes, Orkun Kokcu, Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Boy Spijkerman. Wissels: Luka Prljic, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Mark te Velde, Peter van Aagten.
De eerstejaars D-pupillen kwamen in Hoogeveen niet verder dan een remise. Werd het op Corpus eerder dit seizoen nog een overwinning in de dubbele cijfers, ditmaal moest FCG genoegen nemen met een punt. Dankzij Lion Kalentjev namen de gasten wel een voorsprong. Via treffers voor en na de rust kwam HZVV echter verrassend aan de leiding. Uiteindelijk wist Boy Spijkerman tien minuten voor tijd nog de gelijkmaker te scoren. Trainer Bote Talsma was teleurgesteld in het resultaat maar was over het spel wel tevreden: “Het spelbeeld was niet anders dan de thuiswedstrijd die we ruim wonnen. We speelden tot de zestien meter uitstekend positiespel. Maar we kwamen moeilijk door hun verdediging heen waardoor we veel van afstand schoten. Daarnaast kon de omschakeling naar de verdediging beter. HZVV hanteerde namelijk met name de lange bal waardoor we soms wat in de problemen kwamen. Eigenlijk speelden wij best goed maar echte grote kansen konden wij niet creeeren terwijl de tegenstander er twee van de drie benutte.”