string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Avondtraining verloopt in ontspannen sfeer.

Donderdag 01 oktober 2015 om 11:33

FC Groningen werkte woensdagavond in het Estadio Municipal in Braga een ontspannen training af in de aanloop naar het tweede groepsduel in de UEFA Europa League. Zo’n 150 FC-fans bezochten de training, net als de sponsorgroep van FC Groningen. Vanavond zullen 649 supporters aanwezig zijn in het bezoekersvak.

In het bijzondere stadion van SC Braga, waar vanavond naar verwachting zo’n 10.000 van de 30.000 plekken bezet zullen zijn, maakten de spelers van FC Groningen kennis met de veldomstandigheden in het stadion dat slechts twee tribunes aan de lange zijden kent.
Forse klim
Van 20.00 uur tot 21.00 uur werkten de zeventien veldspelers en drie doelmannen de laatste veldtraining af in de aanloop naar het treffen van vanavond. Op de tribune stonden zo’n 150 FC-fans die via Gate 10 het stadion waren binnengekomen. Gisteren stonden ze aan de rand van het speelveld de training te bekijken, maar vanavond zullen de 649 aanwezigen een forse klim moeten maken naar het bezoekersvak.
Ook de sponsorgroep van FC Groningen maakte alvast een uitstapje naar het stadion en woonde een deel van de training bij. Daarnaast hadden de schrijvende journalisten en fotografen de gelegenheid alvast de werkomstandigheden te bekijken. Voor de commissarissen van FC Groningen gold een ander programma. Zij zaten aan bij het officiële diner met vertegenwoordigers van beide clubs.
Ludieke uitdaging
Na afloop van de training was er nog een ludieke uitdaging voor de spelers, die probeerden de kabels boven het speelveld te raken. Het was ooit één speler van een eerdere Europese tegenstander gelukt, maar die ‘prestatie’ werd niet geëvenaard. Wel was er een speler die het immense scorebord aan één van de rotsen achter de goals wist te raken met een poeier: Hans Hateboer.
Voor Bryan Linssen is het zijn eerste officiële wedstrijd buiten de Nederlandse landsgrenzen. “Het is wel heel apart als je hier op het veld stapt. Als eerste zie je natuurlijk de enorme tribunes als je uit de tunnel stapt. Het einde van de tribune kun je met die stadionlampen nauwelijks zien. Het is ontzettend mooi. We probeerden na afloop van de training het scorebord te raken, maar dat viel nog niet mee,” grapte de vleugelaanvaller.
Ademt voetbal
De Limburger had ook nog een serieuze voorbeschouwing op de wedstrijd: “Toen ik op het veld stapte, kreeg ik meteen zin om te voetballen. De hele sfeer hier ademt voetbal. Of we de underdog zijn? Ik denk dat we in ieder geval overtuigd zijn van onze kwaliteiten en wie de beste is, moet de wedstrijd uitwijzen.”
“Braga heeft een goede ploeg met veel Brazilianen. Een team met veel technische voetballers dat goed en fysiek speelt. Het zal een slopende wedstrijd voor ons worden. We weten dat in de Europa League volwassen spel en geduld nodig zijn. Wij moeten dat er dus ook tegenover stellen. We gaan doen wat we altijd doen en waar we goed in zijn.”
Centrum
Na een busrit van zo’n tien minuten keerde de spelersgroep terug in het hotel voor een avondmaaltijd. De sponsors van FC Groningen waren op dat moment al aan hun diner begonnen. Vandaag hebben alle leden van het gezelschap een vrij in te vullen programma tot vanavond het vervoer naar de wedstrijd plaatsvindt. Een deel van de groep zal in de middag ongetwijfeld even gaan buurten in het centrum, waar een onofficieel fanplein voor de Groningers is ingericht.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’