Assistent Arts langer bij FC Groningen

26 april 2022

Alfons Arts heeft zijn contract bij FC Groningen verlengd. De assistent-trainer, die een aflopende verbintenis had in Euroborg, staat na dit seizoen nog drie jaar onder contract bij de Trots van het Noorden, dus tot medio 2025.

Alfons Arts is al jarenlang verbonden aan FC Groningen. De afgelopen drie seizoenen en ook dit jaar is de 56-jarige oefenmeester assistent-trainer in de technische staf van hoofdtrainer Danny Buijs. Daarvoor had Arts drie seizoenen lang de leiding over FC Groningen onder-23, dat uitkwam in de Derde Divisie.

Brug 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wilde Arts graag behouden voor FC Groningen. “Natuurlijk was het daarbij van belang dat er een klik zou zijn tussen Alfons en onze toekomstige hoofdtrainer Frank Wormuth. Die gesprekken zijn goed verlopen. Wij kijken naast kwaliteit ook naar stabiliteit binnen onze organisatie. Alfons kent de club goed en heeft vanuit zijn achtergrond bij FC Groningen veel affiniteit met onze Opleiding. Hij is een mooie brug tussen onze bovenbouw in de Opleiding enerzijds en de eerste selectie anderzijds. Daarnaast is Alfons een harde werker en loyale kracht binnen de club. Wij zijn blij dat we hem opnieuw voor meerdere jaren hebben weten te binden aan FC Groningen.”

aanwijzigingen gevend

Arts zelf zegt “super blij” te zijn met zijn nieuwe driejarige overeenkomst. “Ik heb het al jaren uitstekend naar m’n zin bij de club. Het is hartstikke mooi dat ik ook de komende jaren voor de club actief kan en mag blijven. Daar ben ik enorm trots op. Wij werken als club ergens naar toe, hebben een doel: ‘Samen naar de Grote Markt’. Ik ben heel blij dat ik in de komende jaren van die missie onderdeel mag blijven uitmaken.”

Uitleg bij wissel

Laatste nieuws