string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Arts: ‘Veel energie en enthousiasme’.

Vrijdag 25 augustus 2017 om 11:28

Trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23 is na een voorbereiding van acht weken met zijn ploeg klaar voor de start van de Derde Divisie Zaterdag. Zaterdagmiddag 26 augustus om 14.30 uur wordt in Spijkenisse afgetrapt tegen de plaatselijke promovendus. “We hebben ons voorbereid op diverse speelwijzen van hun kant,” aldus Arts.

De ploeg is al acht weken in training en daar is voor gekozen omdat de selectie relatief jong is. “Er zitten nog flink wat speler bij die ook nog in de onder-19 mogen spelen. Om hen te laten wennen aan onze manier van spelen en ook de intensiteit van trainingen en wedstrijden, hebben we een lange aanloop genomen. En inmiddels hebben we de groep grotendeels fit. Er zijn nog wel jongens geblesseerd, maar die blessures zijn allemaal terug te voeren op contacten in trainingen en wedstrijden. Een compliment dus aan de mensen die het conditionele programma in elkaar hebben gezet: Robbert de Groot, Jan Arend Vredeveld en Jarno Voorintholt.”

Fitter
De ploeg werkte in elk van de zeven voorgaande weken een oefenwedstrijd of toernooi af. Om alvast in het ritme van de competitie te komen, gebeurde dat grotendeels op de zaterdagen. “De ploeg raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en de uitvoering is met de week beter. De laatste periode oogt de ploeg ook steeds fitter en heeft iedereen het juiste gevoel bij de manier waarop we willen spelen. Natuurlijk worden er nog fouten gemaakt, maar er is veel energie en enthousiasme. Ik heb er een positief beeld bij. We zitten duidelijk in een opwaartse lijn,” concludeert Arts.

Sterker
Met IJsselmeervogels, Lisse en Rijnsburgse Boys zijn drie ploegen naar de Tweede Divisie gepromoveerd die vorig seizoen als favorieten werden gezien. Toch denkt Arts niet dat de Derde Divisie Zaterdag er zwakker op is geworden. “We hebben Spakenburg ervoor teruggekregen als topfavoriet voor de titel. Zij zullen zo snel mogelijk terug willen. Maar ook een ploeg als Spijkenisse doet haast niks onder voor dat niveau. Bovendien weten alle andere ploegen wat er bij komt kijken om een heel seizoen in de Derde Divisie te spelen. Mijn verwachting is dat de competitie sterker zal worden. Een extra uitdaging voor onze jonge ploeg.”

Spijkenisse
De tegenstander van zaterdag werd driemaal geanalyseerd. “In de beker werd Spijkenisse afgelopen week pas uitgeschakeld na verlening en strafschoppen door Scheveningen. Ook één van de grotere clubs in de Derde Divisie. Het is een ploeg die graag aanvallend speelt en snelheid heeft. Ze kunnen diverse systemen spelen, 4-3-3, 5-3-2 of 3-5-2. Wij hebben onze ploeg hierop voorbereid, zodat we tactisch niet voor verrassingen komen te staan. Voor beide teams is het de start van een nieuw seizoen. We hebben er zin in om voor de punten te mogen spelen!”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard