Arts over uitwedstrijd: 'FC Groningen-onwaardig'

10 mei 2018

FC Groningen onder-23 heeft woensdagavond bij Harkemase Boys met 2-1 verloren. Bij rust was de stand 2-0 voor de Friese thuisclub. Tim Waterink maakte de enige FC-treffer. Jong FC Groningen blijft zevende op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag.

Trainer Alfons Arts had zich woensdagavond tussen half acht en acht vooral geërgerd aan de instelling van zijn team. "Het was FC Groningen-onwaardig. Als je strijd en passie als kernwaarden hebt binnen de club, was dit een hele slechte beurt," aldus de trainer die zijn overeenkomst bij de Trots van het Noorden afgelopen week met twee seizoenen verlengde.
 
"Bovendien hebben we maandag en dinsdag uitvoerig gewezen op de standaardsituaties, de spelhervattingen en op welke manier we vorig jaar de thuiswedstrijd met 3-2 verloren. Het was allemaal bekend en toch ontbreekt de focus en concentratie bij het merendeel van de jongens. Na een halfuur in de eerste helft hadden we het strijdplan voor de tweede helft al klaar."
 
Assistent-trainer Gerard Wiekens sprak in de pauze de groep toe en nam de aangepaste tactiek door waarbij over het hele veld grotendeel één-tegen-één werd gespeeld. "En toen bleek het er opeens toch in te zitten," constateerde Arts. "Maar het was te laat. We konden scoren, maar de gelijkmaker kwam niet meer. We moeten dit puur onszelf aanrekenen. Het was pijnlijk en ik ben er behoorlijk pissig over."
 
Komende zaterdag, 12 mei, heeft FC Groningen onder-23 meteen de kans op sportieve wraak. Dan is Spijkenisse te gast op Corpus. De promovendus strijdt nog volop voor lijfsbehoud. Het duel begint om 15.00 uur.
 
Opstelling FC Groningen
Hoekstra, Riksman (46' De Vos), Ploem, Kramer, Finnsson, Reis, Breij, Postma, Oldenburger (67' Waterink), Freriks, Breij.
Rest bank: Boevink, Bouman, Donald, Manolache.
 
Scores: 10' Kellian van der Kaap 1-0, 26' Berwout Beimers 2-0; 69' Tim Waterink 2-1.

Laatste nieuws