Arts: ‘Ook rekening houden met onder-19’

5 april 2019

Trainer Alfons Arts van Jong FC Groningen speelt zaterdagmiddag om 14.00 uur met zijn ploeg op Sportpark Corpus den Hoorn tegen de zaterdagamateurs van Ajax. De ploeg is in 2019 nog ongeslagen en bij de samenstelling van zijn ploeg houdt Arts behalve met het eerste elftal ook rekening met FC Groningen onder-19 dat een drukke en belangrijke week voor de boeg heeft.

Met nog zeven wedstrijden voor de boeg in de Derde Divisie Zaterdag heeft FC Groningen 46 punten, elf meer dan Ajax dat zich met 35 punten nagenoeg veilig mag wanen. Groningen wil graag nog zo lang mogelijk ongeslagen blijven en bovendien nog een of twee plekken stijgen op de ranglijst. “De resterende wedstrijden staan bovendien in het teken van het onderdak krijgen voor alle spelers die moeten vertrekken. Zij hebben nog flink wat mooie potjes om zich te laten zien en wellicht elders in het betaalde voetbal aan de bak te komen.”

Cruciaal
Gerald Postma is er zaterdag niet bij door een schorsing en heeft bovendien al een ‘transfer’ naar Harkemase Boys op zak. Arts heeft behalve met de wedstrijd Groningen-Excelsior van zaterdagavond ook nog te maken met de competitie- en bekerverplichtingen van FC Groningen onder-19. “Er is ons alles aan gelegen om onder-19 in de Eredivisie te houden en daarvoor is Graafschap-uit op zondag een cruciaal duel. Bovendien speelt de ploeg woensdag uit tegen VVV in de halve finales van de beker. De winnaar van dat duel speelt thuis tegen Ajax in de finale.”

Om die reden worden de spelers die nog inzetbaar zijn voor onder-19 deze week maximaal ingezet in de oudste jeugdploeg. Op dinsdagmiddag is er voor het combinatieteam van de eerste selectie en Beloften nog een oefenwedstrijd bij AZ 2 in Wijdewormer gepland. “We gaan ons zaterdag meten met Ajax dat vlak voor de winterstop in Amsterdam nog met 1-0 te sterk was. Dat was één van onze mindere wedstrijden van dit seizoen. We hebben in dat opzicht wel iets recht te zetten.”

Profileren
“Maar we moeten vooral bij onszelf blijven,” aldus Arts. “Het is een prachtig moment om ons weer te profileren en te laten zien dat de tegenstanders rekening met ons moeten blijven houden. We spelen in de slotfase van de competitie nog tegen Noordwijk, DOVO, DVS, SteDoCo en daarnaast tegen ONS Sneek en SJC die nog voor lijfsbehoud gaan. Kortom, nog een hele uitdagend programma in april en mei. Te beginnen op zaterdagmiddag om twee uur dus!”

Competitieprogramma opleiding zaterdag 6 april
FC Groningen onder-13 – Spartaan ’20 (11.30 uur)
NEC – FC Groningen onder-17 (12.00 uur)
Go Ahead Eagles – FC Groningen onder-15 (13.00 uur)
FC Groningen onder-23 – Ajax zaterdagamateurs (14.00 uur)
De Graafschap – FC Groningen onder-19 (zondag 7 april, 14.30 uur)

Laatste nieuws