Arts: ‘Met elkaar zo goed mogelijk oppakken’

29 maart 2019 / vandaag

Trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23 kreeg afgelopen maandag met zijn team de mededeling dat de ploeg na deze competitie wordt teruggetrokken uit de competitie. Een mededeling die hard aankwam voor vele betrokkenen. Zaterdagmiddag staat voor de ploeg weer op het veld, in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Een noordelijke clash in de Derde Divisie Zaterdag.

Van de huidige Beloftenkern hebben Thijs Dallinga en Daniël van Kaam nog een doorlopende overeenkomst. Daarnaast gaat de club in gesprek met Tapmahoe Sopacua en Pelle Boevink met het oog op komend seizoen. De rest van de onder-23-selectie zal kunnen uitkijken naar een andere club. “We zullen proberen het seizoen zo goed mogelijk af te maken,” vertelt Arts enkele dagen na de mededeling van het terugtrekken uit de piramide.

“Voor ons staan de ambities voor dit seizoen nog steeds overeind. We willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen, nog wat plekken stijgen op de ranglijst en willen graag onze ongeslagen status behouden. Voor een aantal jongens was het maandag echt een forse klap, maar zij kunnen de rest van de competitie nog gebruiken om zich in de kijker te spelen bij een andere club. We hebben maandag individuele gesprekken gevoerd en daarna nog weer de groep bij elkaar gehad.”

Sinds donderdag staat alles weer in het teken van de acht resterende wedstrijden. “Harkemase Boys is een zware tegenstander en bovendien een mooi affiche. De onderlinge wedstrijden waren altijd boeiend en er zal weer veel publiek op af komen. We zullen ons van onze beste kant laten zien en elke wedstrijd in het restant van de competitie serieus nemen. Het doel is om iedereen voor volgend seizoen goed terecht te laten komen.”

Programma opleiding zaterdag 30 maart
De Graafschap – FC Groningen onder-12 (12.00 uur)
FC Groningen onder-17 – Feyenoord (12.30 uur)
Harkemase Boys – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)
FC Groningen onder-19 – sc Heerenveen (15.00 uur)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws