Arts kijkt uit naar topper tegen Quick Boys op ‘super-away-day’

6 april 2018

Zaterdag 7 april 2018 is een nu al unieke dag. Alle zes teams uit de opleiding van FC Groningen spelen namelijk uitwedstrijden! Onder-13 en onder-15 gaan naar Amsterdam. Onder-19 naar Tilburg, onder-17 richting Alkmaar, onder-12 naar PEC Zwolle en onder-23 tenslotte naar Katwijk. Een ‘super-away-day’ in de aanloop naar Heerenveen-Groningen, de derby van zondagmiddag.

Afgelopen paasweekeinde pakte FC Groningen onder-23 zes punten in twee uitduels. Met een derde opeenvolgende uitwedstrijd wil de ploeg graag het drieluik ook winnend afsluiten. “We hebben vorig weekend veel jongens speelminuten kunnen geven. Het een grote en fitte selectie hebben we die keuzes kunnen maken. De resultaten waren goed. Een degelijke wedstrijd tegen ODIN’59 en een hele goede eerste helft tegen ACV leverden het maximale resultaat op.”

De komende twee wedstrijden worden gespeeld tegen clubs uit de top-4. Volgende week is Scheveningen te gast op Corpus en morgen, zaterdag 7 april, is Quick Boys in Katwijk de tegenstander. “Wij willen heel graag aanspraak maken op de plekken bovenaan de ranglijst en mee blijven doen in de derde periode. Een topwedstrijd tegen Quick Boys met drie-en-een-half- of vierduizend man op de tribunes is een grote meerwaarde voor onze selectie.”

Vanuit de eerste selectie van zondag zullen Jan Hoekstra, Lars Kramer, Gerald Postma, aanvoerder Michael Breij en Uriel Antuna zaterdagmiddag in actie komen bij FC Groningen, dat zonder dispensatiespelers zal aantreden. Bij Quick Boys maakt Dirk Kuijt mogelijk zijn entree. “Zij zetten alles op alles om te promoveren. Na de winterstop draaien ze prima. Ze hebben een duidelijke manier van spelen en zijn gevaarlijk vanuit het voetbal en bij standaardsituaties. In alle opzichten een prachtig affiche voor onze jonge ploeg!”

Programma opleiding zaterdag 7 april

AFC - FC Groningen o.13 (10.30 uur)
AFC - FC Groningen o.15 (12.30 uur)
Willem II - FC Groningen o.19 (12.30 uur)
AZ - FC Groningen o.17 (13.00 uur)
PEC Zwolle - FC Groningen o.12 (13.00 uur)
Quick Boys - FC Groningen o.23 (15.00 uur)

Laatste nieuws