Arts: ‘Dit zijn de beste wedstrijden voor ons’

9 maart 2018

Trainer Alfons Arts start morgen met zijn ploeg aan de derde periode in de Derde Divisie Zaterdag. Tegenstander is de nummer 12 van de ranglijst, Harkemase Boys. FC Groningen onder-23 staat na de nederlaag van afgelopen zaterdag op plek 6 van de ranglijst.

Trainer Alfons Arts heeft de thuiswedstrijd tegen Almere City FC (0-1) nog eens op zijn gemak teruggekeken en was iets minder somber gestemd dan zaterdagmiddag meteen na afloop van het duel. “We moeten de nederlaag tegen Almere wel vooral bij onszelf zoeken. We waren niet alert en scherp genoeg. In de tweede helft hadden we wel meer controle, maar hebben we veel te weinig gecreëerd. Het was een wedstrijd met weinig momenten voor de goals, en dus waren die paar momenten bepalend voor de afloop.”

Tegenstander van zaterdag Harkemase Boys was eerder dit seizoen de enige andere ploeg die de volle winst wist te pakken op bezoek bij FC Groningen. “Een ploeg die onze spelers beter maakt,” start Arts zijn analyse. “Dit zijn de beste wedstrijd voor ons. Zij gaan ‘negentig minuten plus’ en volle bak in de strijd. Als ze de ruimte krijgen, kunnen ze goed voetballen. Dus de duels worden belangrijk en de ‘tweede bal’. In de wedstrijd op Corpus hebben we hun in leven gehouden. Morgen moeten we, nogmaals, scherper zijn.”

De omstandigheden op Corpus den Hoorn waren weer beter dan de koude periode van de weken daarvoor. “We hebben gewoon op gras kunnen trainen. Nog wel op een redelijk zwaar veld, maar daar zullen we zaterdag ook mee te maken krijgen. Fysiek zijn we de week goed doorgekomen. Gerald Postma maakte vorige week weer veel minuten, Tim Freriks is op de weg terug en ook David Browne heeft weer een week volledig kunnen trainen.”


Programma opleiding zaterdag 10 maart

Thuis

FC Groningen o.12 - PEC Zwolle (10.30 uur)
FC Groningen o.17 - NEC/FC Oss (14.30 uur)

Uit
Vitesse - FC Groningen o.13 (12.00 uur)
NAC - FC Groningen o.19 (12.30 uur)
Go Ahead Eagles - FC Groningen o.15 (13.00 uur)
Harkemase Boys - FC Groningen o.23 (14.30 uur)

prog10maart

Laatste nieuws