Arminia Bielefeld laatste oefentegenstander FC Groningen

4 augustus 2020 / vandaag

FC Groningen sluit de oefencampagne voor het seizoen 2020/2021 af met een wedstrijd tegen het Duitse Arminia Bielefeld. De promovendus naar de 1. Bundesliga is op zondag 6 september te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aftrap van het oefenduel is op het traditionele tijdstip van 14.30 uur.

(Foto: Thomas F. Starke/DSC Arminia)

Arminia Bielefeld werd afgelopen seizoen onder leiding van trainer Uwe Neuhaus afgetekend kampioen in de 2. Bundesliga. Informatie over de kaartverkoop rondom deze oefenwedstrijd volgt later via de communicatiekanalen van FC Groningen.
 
De Trots van het Noorden speelde afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021. Heracles Almelo werd met 1-0 verslagen. Het was voor het eerst in bijna vijf maanden dat de FC weer een wedstrijd speelde, waarbij het mogelijk was om – weliswaar met beperkte capaciteit – supporters toe te laten.
 
2 keer een uur
De FC treedt op vrijdag 14 augustus om 19.00 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion aan tegen PEC Zwolle. In plaats van een reguliere wedstrijd van twee keer 45 minuten wordt er twee keer een uur gespeeld. Op vrijdag 4 september wordt er achter gesloten deuren geoefend tegen N.E.C. Deze wedstrijd wordt niet in het Hitachi Capital Mobility Stadion gespeeld en is niet toegankelijk voor publiek.
 
Met de wedstrijd tegen het Duitse Arminia Bielefeld sluit de ploeg van trainer Danny Buijs op zondag 6 september de oefencampagne in eigen huis af, aftrap 14.30 uur. Een week later start de competitie met een kraker thuis tegen PSV.
 
Uitwedstrijden
Naast de verschillende thuiswedstrijden speelt de Trots van het Noorden vrijdag 21 augustus om 18.00 uur in Westwoud tegen FC Volendam, een dag later – zaterdag 22 augustus – wordt om 14.00 uur afgetrapt in het Yanmar Stadion in Almere voor het oefenduel met Almere City.
 
FC Groningen vertrekt op donderdag 27 augustus voor een trainingsstage naar Duitsland waar het op zaterdag 29 augustus een oefenwedstrijd speelt tegen Werder Bremen, eveneens uitkomend in de Bundesliga. De uitwedstrijden zijn niet toegankelijk voor fans van de bezoekende club waardoor er geen supporters van FC Groningen bij aanwezig kunnen zijn.

Fotocredit foto Arminia Bielefeld: Thomas F. Starke/DSC Arminia

Gudmundsson
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws