string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Arjen Robben traint zijn jonge helden.

Maandag 17 november 2014 om 11:47

Stervoetballer Arjen Robben heeft vandaag het derde en laatste deel van de kinderboekenreeks, waarin hij zelf de hoofdrol speelt, in ontvangst genomen. Hij krijgt Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden uit handen van groep 8 van de Togtemaarschool uit Bedum, Robbens oude basisschool. Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden is vanaf nu verkrijgbaar in de boekwinkels en op internet.

Deze klas is een van de veertien Groningse klassen die, onder redactie van Koen Kampioenauteur Fred Diks, in estafettevorm hebben meegeschreven aan dit boeiende verhaal. Het doel van de boekenserie is om kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om te lezen en te schrijven. De bijbehorende Arjen Robben app brengt het verhaal nog meer tot leven.
Een trotse Arjen Robben genoot van de verhalen over zijn toekomst: ‘Zondag spelen we een belangrijke wedstrijd tegen Letland, maar nu zet ik me in voor iets anders belangrijks: een geletterd Nederland. Groningse leerlingen hebben weer laten zien hoe leuk het is om te schrijven en ik hoop dat iedereen dit derde en laatste boek met veel plezier gaat lezen!’
Het is 2017 en Arjen keert terug naar Groningen…
Wat krijg je als je ruim 300 leerlingen een verhaal laat schrijven over hun voetbalheld? Een bijzonder creatief en levendig boek over Arjen Robben, die terugkeert naar Groningen. Daar gaat hij opnieuw spelen bij de FC Groningen en beleeft hij allerlei avonturen als jeugdtrainer. Schrijver Fred Diks, bekend van Koen Kampioen, maakte van de Groningse verhalen een mooi geheel.
Verzamelbox
Met Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden is de trilogie compleet. Eerder kwamen Arjen Robben en de finale van Champions League en Arjen Robben en het magische schot in Rio uit. Van de eerste twee delen zijn meer dan 30.000 exemplaren verkocht. De boeken zijn niet alleen los te verkrijgen, maar ook in een luxe verzamelbox met als bonus een poster.
ArjenRobben app
De kinderboekenreeks wordt ondersteund door de speciale ArjenRobben app. De filmpjes met enkele schrijvertjes in de hoofdrol, speciale taalgames en unieke videoboodschappen van Arjen zelf zorgen voor nog meer leesplezier. De ArjenRobben app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play en is zonder internetverbinding te gebruiken.
Lezen en schrijven is leuk
Dit project is een initiatief van FC Groningen in de Maatschappij, Uitgeverij Kluitman en Stichting Lezen & Schrijven. Eén op de vier kinderen verlaat de basisschool met een forse leesachterstand. En dat terwijl kinderen in deze periode de basis zouden moeten leggen om goed te leren lezen en schrijven. Door middel van deze trilogie willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om te lezen en te schrijven.
Deelnemende scholen
De volgende scholen en groepen schreven mee aan het verhaal Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden: Openbare basisschool Togtemaarschool (Bedum), Praktijkschool De Flint (Winschoten), Alfa-college (Groningen; volwasseneducatie), Playing for Success (Groningen), Openbare basisschool De Brederoschool (Groningen), Openbare basisschool De Pendinghe (Groningen), Openbare basisschool De Kromme Akkers (Garnwerd), Openbare basisschool De Waterlelie (Winschoten), Buitenschoolse opvang SKSG (Groningen), Christelijke basisschool De Lichtboei (Oostwold), Openbare basisschool De Beelen (Tolbert), Neutrale basisschool De Sterren (Uithuizermeeden), Rooms-Katholieke basisschool Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee (Delfzijl), Katholieke Daltonschool Sint Walfridus (Bedum)
Titel: Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden
Eindredactie: Fred Diks
Illustraties: Stephan Timmers
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020699142
Prijs: €4,95

Kijk voor meer informatie over dit unieke project op:

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’