Arjen Robben ambassadeur FC Groningen in de Maatschappij

21 december 2011

Arjen Robben wordt per direct de ambassadeur van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De 27-jarige international uit Bedum, die zijn jeugdopleiding bij FC Groningen genoot, ontving woensdag 21 december 2011 uit handen van stichtingsvoorzitter Max van den Berg het eerste exemplaar van de nieuwe brochure met alle maatschappelijke activiteiten en projecten van FC Groningen, ondergebracht in een speciaal hiervoor op 17 september 2010 opgerichte stichting.

Eén van de doelstellingen van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij is om zoveel mogelijk gelden te genereren voor goede doelen en invulling te geven aan het maatschappelijke gezicht van FC Groningen. De club is zich namelijk bewust van haar maatschappelijke positie en functie en participeert daarom daar waar mogelijk in initiatieven en projecten, die een maatschappelijk doel dienen. De hiertoe opgerichte stichting, onder voorzitterschap van Commissaris van de Koningin te Groningen Max van den Berg, hanteert drie pijlers. Te weten: gezondheid, sociale samenhang en educatie. Om de activiteiten en de bekendheid van de stichting nog meer onder de aandacht van de bevolking te brengen, heeft FC Groningen in de Maatschappij Arjen Robben gevraagd op te treden als ambassadeur. Robben draagt de club nog altijd een warm hart toe. Zo opende de internationale topaanvaller op 13 januari 2006 Euroborg, het stadion van – wat hij ‘mijn club’ noemde – FC Groningen. Robben speelde in totaal 52 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 12 keer scoorde. De aanvaller van Bayern München keert nog regelmatig terug bij de profclub waar zijn roots liggen. In Euroborg is de skybox waarin de directie van FC Groningen haar gasten ontvangt, omgedoopt tot de Arjen Robben Skybox.
 
De international, die 53 caps achter zijn naam heeft, had dan ook geen bedenktijd nodig toen de Stichting FC Groningen in de Maatschappij hem benaderde voor het ambassadeurschap. “Als je voor een dergelijk mooi initiatief wordt gevraagd als ambassadeur – nota bene door de aan je eerste profclub gelieerde stichting – dan kun je dat niet weigeren. En dat wil ik dan ook helemaal niet, want de goede doelen en projecten waarvoor de Stichting FC Groningen in de Maatschappij zich inzet, ondersteun ik van harte.” “FC Groningen spant zich als club ongelooflijk hard in op maatschappelijk terrein”, weet Robben. “Om via de stichting hierop de aandacht te vestigen, verdient mijn steun. De vaak als hard en kil betitelde voetbalwereld heeft echter ook een zeer sociale kant. Ik als profvoetballer heb een belangrijke rol dit voor het voetlicht te brengen. Via de Stichting FC Groningen in de Maatschappij wil ik dan ook graag een wezenlijke bijdrage leveren.”

Laatste nieuws