string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Arbiter Van de Graaf voor tweede keer in Euroborg.

Woensdag 19 augustus 2015 om 12:28

FC Groningen trapt vrijdag de derde speelronde van de Eredivisie in gang. De Trots van het Noorden neemt het in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf, die voor de tweede keer in Euroborg een duel zal fluiten.

Van de Graaf wordt vrijdagavond geassisteerd door Dave Goossens en Cristian Dobre. Laurens Gerrets is door de KNVB aangewezen als vierde official. Scheidsrechter Van de Graaf, geboren in Leidschendam, maakte in de laatste speelronde van het seizoen 2013/2014 bij de wedstrijd Cambuur-ADO Den Haag zijn debuut in de Eredivisie.
Voor het eerst
De arbiter acteerde in januari van dit kalenderjaar voor het eerst in zijn carrière in Euroborg. De wedstrijd tegen FC Utrecht eindigde destijds in 2-2. FC Groningen kwam tegen de Domstedelingen twee maal op voorsprong, maar zag de tegenstander twee maal snel langszij komen. Invaller Mimoun Mahi kreeg als eerste en enige Groninger tot nu toe een gele kaart van Van de Graaf.
Dit seizoen leidde de 32-jarige scheidsrechter de Eredivisiewedstrijd tussen sc Heerenveen en De Graafschap uit de eerste speelronde. In de Jupiler League stond in seizoen 2015/2016 FC Volendam tegen FC Den Bosch onder zijn leiding. De wedstrijd van FC Groningen tegen Excelsior begint vrijdag om 20.00 uur.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard