Antuna staat voor basisdebuut; rentree Kane

27 oktober 2017

FC Groningen speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het Kasteel. In de beoogde basisopstelling voor deze wedstrijd zijn de namen van Uriel Antuna en Todd Kane opgenomen. Zij vervangen Etiënne Reijnen en Amir Absalem in vergelijking met de startende elf van afgelopen woensdagavond.

Trainer Ernest Faber heeft behalve de disciplinair gestrafte Mimoun Mahi en Oussama Idrissi en de geschorste Ajdin Hrustic de beschikking over een volledig fitte selectie. Verdediger Kasper Larsen keert na anderhalve maand afwezigheid terug bij de wedstrijdselectie en begint op de bank.

Wijzigingen
Todd Kane keert terug in de basiself en start als rechtsback. “Hij is fit en heeft naast zijn verdedigende kwaliteiten ook de aanvallende drang naar voren,” vertelt hoofdtrainer Ernest Faber. “Centraal hebben we de keuze gemaakt voor Mike te Wierik. In vergelijking met Etiënne Reijnen is hij meer een mandekker, waar Reijnen van nature meer ‘libero’ is. We hebben zondag sterk de behoefte achterin ‘de nul’ te houden.”

Basisdebuut
“Aan de linkerkant keert Django Warmerdam terug op zijn meest favoriete positie. Dat gaat ten koste van Amir Absalem, die het overigens woensdag prima heeft gedaan.” Uriel Antuna maakt als linkeraanvaller zijn basisdebuut. “We vinden hem klaar voor een basisplaats. Hij heeft zich op trainingen laten zien en in de wedstrijden van de Beloften. Met zijn diepgang en dreiging kan hij in aanvallend opzicht zijn steentje bijdragen.”

Tegenstander
Faber, zelf oud-speler van Sparta, wilde niet teveel uitweiden over tegenstander Sparta. “We moeten echt vooral met onszelf bezig zijn en naar onszelf kijken. Natuurlijk moeten zij zondag voor eigen publiek een resultaat halen, maar dat geldt voor beide ploegen. We zullen zelf vanaf minuut één voor een goed resultaat moeten gaan en daarbij misschien ook een beetje geluk afdwingen.”

“Daarbij moeten we vooral energie in elkaar en het team blijven steken. Alles doen aan de zaken waarop je zelf invloed hebt. Positief blijven en de opdrachten zo goed mogelijk proberen uit te voeren. Het moeilijkste en tegelijk het belangrijkste van voetbal is die overwinning binnen te halen. Daaruit kunnen we dan weer vertrouwen putten. Dat is heel belangrijk voor de komende periode.”

20170910EOA6256antuna2

Laatste nieuws