string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia: ‘Volgens mij kunnen we de Stad niet in’.

Zondag 03 mei 2015 om 22:21

Jarchinio Antonia viel in de tweede helft in bij FC Groningen en was met twee assists op Albert Rusnak zeer belangrijk in de gewonnen bekerfinale tegen PEC Zwolle. De aanvaller had amper een stem over van vreugde. Matchwinner Rusnak sprak over een droom. Hans Hateboer droomt de komende dagen juist nog niet en Eric Botteghin genoot met volle teugen van de sfeer in Rotterdam.

Net als vorige week tegen Feyenoord was Antonia invaller bij de Trots van het Noorden. “Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt, met twee assists en winnen we deze wedstrijd,” vertelde de rappe aanvaller. “Ik moet zeggen dat ik best geprikkeld was, maar het was een goede keuze om me niet te laten starten. Ik had niet negentig minuten kunnen spelen en wilde in de tijd die ik zal krijgen echt knallen. De eerste assist was een beetje geluk, de tweede was een goede voorzet.”
 
Na afloop was de aanvaller, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Groningen, emotioneel. “Er gaat zoveel door je heen. Er zijn veel mensen geweest die vraagtekens hebben gezet bij mijn keuze voor FC Groningen en daar kan ik nu een lange neus naar trekken. Ik ben zo blij met deze beker en ben benieuwd wat ons te wachten staat in Groningen. Volgens mij kunnen we de Stad niet in, want zo druk is het, heb ik gehoord.”
 
Dromen
Doelpuntenmaker Albert Rusnak sprak van een droom. “Het is zo ongelooflijk mooi om de beker te winnen. We hebben als team hard gewerkt en om twee keer te scoren in de finale is een droom. Ik speel nu zes maanden in Groningen en scoor twee keer in de finale, hoe mooi kan het zijn? Het wordt een te gekke week en daar ga ik van genieten.”
 
Hans Hateboer viel na rust in en heeft een patent op een grote rol in een belangrijke wedstrijd. De verdediger scoorde deze keer niet, maar was door het dolle heen na de bekerwinst. “Ik denk dat de fans de dag van hun leven hebben gehad en dat geldt ook voor ons. Je kijkt om je heen en dan krijg je alleen maar kippenvel. Of ik al droom over tegenstanders in de Europa League? Dromen zal ik de komende tijd niet, want ik ga niet slapen, maar feesten. Als het aan mij ligt gaan we direct met de bus naar de Grote Markt.”
 
Veel strijd
Eric Botteghin speelde een zeer solide wedstrijd in het centrum van de verdediging. De Braziliaan genoot van de sfeer in de Rotterdamse Kuip. “We gingen goed de strijd aan en ik probeerde wat rust in het team te brengen. De hele tijd hoorde je onze supporters zingen en schreeuwen. Ik heb de sfeer heel bewust meegekregen en er echt van genoten. Mijn favoriete club Palmeiras won zestien jaar geleden de Copa Libertadores en dat gaf me als jongen van elf een geweldig gevoel. Datzelfde gevoel heb ik nu weer.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’