string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia: ‘Niet alles was goed, maar wel keihard gewerkt’.

Zaterdag 31 oktober 2015 om 21:36

FC Groningen won zaterdagavond met 2-0 van PEC Zwolle en blijft daardoor dit Eredivisieseizoen ongeslagen in Euroborg. Jarchinio Antonia kreeg weer eens een basisplaats bij de FC en gaf een assist bij de 1-0. Jesper Drost speelde tegen zijn oude ploeg en was ook belangrijk met een beslissende voorzet.

Antonia gaf tijdens de gewonnen KNVB-bekerfinale tegen de Zwollenaren op 3 mei van dit jaar al twee assists en legde zaterdagavond na vijf minuten spelen de bal panklaar op het hoofd van spits Michael de Leeuw.
Kramp
“Ik heb in het verleden ook al best aardige wedstrijden tegen PEC gespeeld,” lacht Antonia. “Misschien dat die tegenstander mij wel ligt, maar het is niet zo dat ik meer ga rennen. Lang niet alles ging goed vandaag, maar ik heb wel keihard gewerkt. Ik zit even in een moeilijke periode, maar kreeg vandaag de voorkeur en moet er alles aan doen om de trainer te overtuigen.”
Naast een assist had Antonia in de slotfase ook nog een grote kans om zelf op het scorebord te komen. De snelle aanvaller ontsnapte aan de verdediging van PEC Zwolle, ging alleen op de keeper af, maar viel vlak voordat hij wilde schieten door eigen toedoen. “Dat ging even niet helemaal goed. Volgens mij raakte ik met mijn linkerbeen mij rechter. Ik kreeg overal kramp en het lichtje ging even uit.” Gelukkig voor Antonia heeft de eerste selectie zondag en maandag vrijaf om zich volledig op te laden voor de belangrijke wedstrijd van donderdag thuis tegen Slovan Liberec.
Speciaal tintje
Voor Jesper Drost had de wedstrijd tegen PEC Zwolle een speciaal tintje. De middenvelder ruilde afgelopen zomer het blauw-witte shirt van PEC in voor het groen-wit van FC Groningen. “In het begin is het wel raar, omdat je die jongens allemaal even spreekt voor de wedstrijd. Ik ken iedereen daar natuurlijk goed, maar als het fluitsignaal gaat, moet de knop om.”
Drost gaf in de 35ste minuut de bal perfect in de loop van Lorenzo Burnet waarna de back fraai de 2-0 binnen schoot. Na het eerste FC-doelpunt van Drost afgelopen woensdag, volgde zaterdag dus een assist. “Dat is lekker en het werkt best bevrijdend. Ik was heel blij dat die bal werd afgemaakt. Je bent er toch een beetje naar op zoek en ik moet zeggen dat ik de laatste tijd beter in mij vel zit.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’