string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia: ‘Mooi en ook apart’.

Vrijdag 08 augustus 2014 om 12:40

Voor FC Groningen begint het eredivisieseizoen 2014/2015 aankomende zondag in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De nieuwelingen Sergio Padt en Jarchinio Antonia keren terug bij hun oude ploeg. Tjaronn Chery bewaart goede herinneringen aan de openingswedstrijd van vorig seizoen en heeft zin om de competitie te beginnen.

Antonia werd deze zomer door de Trots van het Noorden overgenomen van Go Ahead Eagles. Een terugkeer in de Aderlaarshorst is dan ook speciaal voor de rappe aanvaller. “Ik vind het heel mooi en ook wel apart,” aldus Antonia. “Ik ben benieuwd hoe ze me daar zullen ontvangen. Niet dat ik er heel erg mee bezig ben geweest, maar af en toe denk je daar wel aan.”

“Ik heb vorig jaar bij Go Ahead een goed seizoen gehad waardoor ik me in de kijker heb gespeeld. Daar ben ik trots op want ik heb er in mijn carrière hard voor gewerkt om hier te staan. Ik speel nu voor FC Groningen dus wil natuurlijk graag in Deventer winnen. Of ik in de basis begin, is iets wat de trainer bepaalt. Ik ga nergens vanuit, maar uiteraard hoop ik dat ik mag spelen. Het is aan mij om te laten zien dat ik goed genoeg ben voor de basisopstelling.”

Sergio Padt
Ook voor Sergio Padt is het zondag een bijzonder weerzien met oude bekenden. De doelman stond in het seizoen 2010/2011 onder de lat in Deventer. Het was een bijzondere week voor Padt, want hij werd afgelopen maandag voor de tweede keer vader van een dochter.

“Dinsdag werd er direct een bos bloemen van de club bezorgd dus dat was erg attent. De wedstrijd is voor mij extra speciaal, omdat het daar eigenlijk allemaal is begonnen. Als groep zijn we er klaar voor en we hebben een goede voorbereiding achter de rug. We hebben een strijdplan voor zondag, maar daar ga ik natuurlijk nog niet te veel over zeggen.”

Tjaronn Chery
Tjaronn Chery denkt met een goed gevoel terug aan de opening van vorig seizoen toen hij scoorde en FC Groningen NEC in Nijmegen met 4-1 versloeg. “De eerste wedstrijd was goed en ik hoop zondag weer te kunnen scoren. We staan er goed voor, hebben vorig seizoen aan het eind uitstekend gedraaid en hebben een sterk team. Het wordt een mooie wedstrijd tussen twee voetballende ploegen en ik heb zin om aan de competitie te beginnen.”
 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’