string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia: ‘Lekker om zo terug te komen’.

Zondag 10 augustus 2014 om 17:53

FC Groningen toonde zondagmiddag veerkracht in Deventer door een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld en aanvaller Jarchinio Antonia waren uiteraard erg blij met de winst in de eerste wedstrijd van de competitie.

“Als je met 2-0 achter staat en je wint, ben je blij dat is logisch,” reageerde Kieftenbeld voor de camera van FoxSports Eredivisie. “De eerste helft speelden we bij vlagen goed, maar waren we wat te ongeduldig en begonnen we fouten te maken. Hierdoor kwam Go Ahead in hun kracht, kregen te veel ruimte en daardoor werd het een paar keer heel gevaarlijk.”
“In de tweede helft, maakten we een goede 2-1 via Chery. Het waren allemaal goede doelpunten, al had het op het laatst niet zoveel met voetballen te maken. Er bleef door de regen weinig van tactiek over.” Kieftenbeld zag dat Jarchinio Antonia met twee beslissende voorzetten en een doelpunt de grote man was bij FC Groningen. “Antonia speelde een heel belangrijke rol en dat is knap. Hij komt terug in Deventer en er stond nogal wat druk om voor hem. Dan is het hartstikke knap dat je zo`n wedstrijd speelt.”
De hoofdrolspeler zelf was na afloop ontzettend blij met de drie punten. “Het was lekker om zo terug te komen op de plek waar ik profvoetballer ben geworden,” aldus Antonia voor de camera van FoxSports Eredivisie. “Ik heb hier alles meegekregen wat het profvoetbal inhoudt. Toen we hier aankamen met de bus begonnen de tintelingen al een beetje. Ik zag alle mensen staan, sommigen wilden op de foto en ik ben nog even langs mijn oude teamgenoten gelopen. Ik heb nog op in eigen plekje van vorig seizoen gezeten, dus dan geeft dat wel een speciaal gevoel. Ik ben blij dat ik even terug was en de supporters vond ik geweldig.”
“We stonden met 2-0 achter en dat ik dan de wedstrijd beslis met twee assists en een doelpunt, is natuurlijk geweldig. Ik doe iedere dag mijn best op de training. Vandaag kreeg ik de kans om te spelen en heb ik hem met beide handen gegrepen denk ik.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard