string(9) "claudebot"

Antonia keert terug op het trainingsveld bij FC Groningen.

Donderdag 10 maart 2016 om 10:24

Jarchinio Antonia keert terug op het trainingsveld van FC Groningen. De clubleiding had de 25-jarige vleugelaanvaller voor onbepaalde tijd disciplinair gestraft omdat hij zich niet had gehouden aan de omgangsvormen en gedragsregels, die de club aan medewerkers stelt.

In een gesprek met manager technische zaken Peter Jeltema en hoofdtrainer Erwin van de Looi heeft Antonia zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag en laten weten graag weer op een positieve wijze een bijdrage te willen leveren aan het team.
Lucht geklaard
Nadat van beide kanten in het genoemde gesprek de lucht is geklaard, heeft de clubleiding besloten de straf voor Antonia op te heffen. Antonia traint vanaf donderdag 10 maart weer mee in groepsverband en sluit om te beginnen aan bij de selectie van Jong FC Groningen.
Manager technische zaken Peter Jeltema licht het besluit toe. “Wij hebben elkaar diep in de ogen gekeken en vastgesteld dat er dingen niet goed zijn gegaan. Antonia heeft dit erkend, hiervoor zijn excuses aangeboden en er ons van weten te overtuigen dat hij heel graag weer wil voetballen en het team wil helpen. Dan is het wat ons betreft ook tijd om weer vooruit te kijken en hem die kans te bieden. Antonia begint weer met trainen bij Jong FC Groningen en afhankelijk van wat hij op het trainingsveld laat zien, besluit de technische staf wanneer Antonia weer deel kan uitmaken van de eerste selectie. Hieraan is dus geen termijn gekoppeld.”
Excuses
Antonia laat weten vooral zijn voeten weer te willen laten spreken. “We hebben met elkaar gesproken en zaken ook uitgesproken. Donderdagochtend voor de training heb ik ook aan de spelersgroep en de rest van de stafleden mijn excuses aangeboden en aangegeven dat ik fout ben geweest. Ik zal nu via trainingen bij Jong FC Groningen moeten laten zien, dat ik het team heel graag wil helpen in de slotfase van dit seizoen. Ik ben erop gebrand mij te revancheren en hoop snel weer een positieve bijdrage aan de ploeg te kunnen leveren.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’