string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia: ‘Kansen nu wel afmaken’.

Vrijdag 14 augustus 2015 om 14:09

FC Groningen neemt het zondagmiddag in Eindhoven op tegen PSV. De Trots van het Noorden verloor twee weken geleden in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 3-0 van de landskampioen. Jarchinio Antonia hield ondanks de nederlaag een goed gevoel over aan het spel van zijn ploeg. Lorenzo Burnet kan in Eindhoven zijn eerste minuten van het seizoen gaan maken.

Antonia was in de Amsterdam ArenA twee weken geleden één van de hoofdrolspelers. De vleugelaanvaller ziet de competitiewedstrijd tegen PSV niet als revanchewedstrijd. “Twee weken geleden, was het meer een wedstrijd op zich,” aldus Antonia. “Dat ging om een prijs. We liepen tegen een zeperd aan, maar hielden een goed gevoel over aan ons spel. We moeten van die wedstrijd leren, maar hebben gezien dat we lekker konden meevoetballen tegen de kampioen. We hebben in die wedstrijd en ook afgelopen woensdag veel kansen gecreëerd en moeten zorgen dat we de kansen nu wel afmaken.”
Vlak voor het treffen tegen PSV waren er de nodige wijzigingen in de selectie. Eric Botteghin vertrok naar Feyenoord en zowel Etiënne Reijnen als Kasper Larsen kwamen de FC versterken. Reijnen trainde vrijdagochtend al mee met zijn nieuwe ploeg. “Je zag dat Etiënne direct gemakkelijk meevoetbalde,” aldus Antonia. “Het vertrek van Botteghin is natuurlijk jammer voor ons, hij was een echte rots in de branding. Aan de andere kant is het natuurlijk een mooie kans voor hem. Het is mooi om te zien dat we onszelf na een succesvol seizoen in de picture hebben gespeeld. We moeten dat dit seizoen weer doen.”
Lorenzo Burnet zat woensdagavond nog op de bank, maar door het geblesseerd uitvallen van linksback Abel Tamata lijkt het erop dat de Amsterdammer zijn eerste minuten van het seizoen gaat maken. “Dit is voor mij een kans om me terug te knokken, maar het liefst niet op deze manier,” stelt Burnet. “Blessures horen bij het voetbal, maar het is sneu voor Abel dat het hem overkomt. Ik moet de trainer zien te overtuigen.”
Burnet heeft veel zin in de wedstrijd in Eindhoven. “PSV heeft goede buitenspelers, dus dat wordt een mooie wedstrijd. Ik verwacht dat PSV op dezelfde manier gaat spelen als twee weken geleden tijdens de Johan Cruijff Schaal. Ze hebben hem immers gewonnen. Wij moeten zorgen dat we de kansen deze keer wel gaan afmaken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’