string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia: ‘Je merkt dat de club leeft’.

Zaterdag 02 augustus 2014 om 20:41

FC Groningen sloot de voorbereiding op het eredivisieseizoen 2014/2015 af met een 4-1 overwinning op het Engelse Aston Villa. Tjaronn Chery was met twee doelpunten belangrijk voor het elftal. Jarchinio Antonia bekroonde zijn eerste basisplaats in Euroborg met een doelpunt en een assist.

Antonia hoorde vlak voor de start van de wedstrijd dat hij in de basis zou beginnen na het uitvallen van Filip Kostic in de warming-up. “Het was voor mij super om in de basis te mogen starten. Ik hoorde het kort voor de wedstrijd en dan moet je er direct staan, maar ik heb mijn best gedaan. Ik denk dat het wel aardig ging, al ben ik erg verkouden, dus moest ik af en toe naar adem happen. De eerste weken in Groningen zijn goed bevallen, ik ben direct opgenomen in het team en heb snel mijn plekje gevonden.”

Eerder op de dag genoot Antonia op de jaarlijkse Open Dag. “Dit is een prachtige club. Zo`n dag kan ik van genieten, er waren veel mensen en je merkt dat de club leeft. We hebben een mooi stadion en het publiek brengt een sfeer waar ze de ploeg echt mee kunnen helpen.”

Tjaronn Chery scoorde in de eerste tien minuten van de wedstrijd twee goede doelpunten. “Het begon direct goed. Bij het eerste doelpunt speelde Nick van der Velden de bal goed in en kon ik met rechts in de verre hoek schieten. De tweede schoot ik lekker met links vanaf een meter of 25. We zijn aardig op dreef en moeten nu doorzetten want we kunnen nog wel een stapje maken. Dat moet ook om hetzelfde te kunnen bereiken als afgelopen jaar.”

Tom Hiariej speelde tegen Aston Villa centraal achterin de verdediging. Een positie waar hij al heel lang niet had gespeeld. “Het ging wel goed. In de jeugd heb ik daar ook gespeeld dus het was niet helemaal vreemd. Het was voor mij voor het eerst dit seizoen dat ik veel minuten maakte tegen een aansprekende tegenstander dus dat is altijd lekker. In dit soort wedstrijden moet ik me laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’