string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

André Krul versterkt keepersteam FC Groningen.

Vrijdag 07 maart 2014 om 10:37

FC Groningen voegt André Krul toe als doelman aan de selectie van Jong FC Groningen. Na het directe vertrek van Luciano da Silva naar Brazilië had de Trots van het Noorden voor de eerste en tweede selectie nog maar drie keepers ter beschikking. De 26-jarige Krul was clubloos en kan hierdoor na afhandeling van enkele administratieve zaken per direct aan de slag in Euroborg.

Krul zal tot en met het einde van dit seizoen deel uitmaken van het keepersteam van FC Groningen, dat verder bestaat uit Marco Bizot, Stefan van der Lei en Joey Potveer. Die laatste is momenteel geblesseerd en dus is de komst van Krul meer dan gewenst. Hij keepte in Nederland eerder voor AZ, FC Utrecht, Telstar, Sparta Rotterdam en AGOVV Apeldoorn, waarvoor hij in totaal 68 wedstrijden speelde.
Colombia
In de zomer van 2012 stond Krul kortstondig onder contract bij Valletta FC uit Malta, dat uitkwam in de voorrondes van de UEFA Champions League. Toen Valleta werd uitgeschakeld, vertrok Krul naar het Colombiaanse Boyacá Chicó en daar werd hij de eerste Nederlandse voetballer, die in de Colombiaanse competitie speelde.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard