string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andersson: ‘Wel een beetje gespannen’.

Dinsdag 22 september 2009 om 08:30

Bijna acht maanden nadat hij in de thuiswedstrijd tegen Ajax in Euroborg een ernstige knieblessure opliep, maakte Petter Andersson zijn rentree in Jong FC Groningen. De Zweed kwam in de 66ste minuut in het veld voor Gonzalo Garcia, die ook al terugkeerde.

Andersson na afloop van het duel: “Natuurlijk was het een bijzonder moment. Vooral de ontvangst door het publiek deed me heel erg goed. Dat was een warm welkom. Ik was toch wel een beetje gespannen. Er was veel publiek en er waren diverse camera’s, dat had ik niet verwacht. Ik wil in alle rust terugkomen. Het gaat goed, maar heb nog wel wat tijd nodig voordat ik er ben.”

Na de kwart wedstrijd die hij speelde, is het de bedoeling dat Andersson nu elke week het aantal speelminuten gaat opvoeren. Van een halve wedstrijd naar driekwart naar uiteindelijk een hele wedstrijd in de Beloften. “Ik ben niet bang, maar als er een bal tussenin valt, ben je toch nog wat voorzichtiger. Dat lijkt me logisch. Het zal nog wat tijd vergen voordat je helemaal onbevangen de duels ingaat. Met mijn knie is alles goed. Ik heb nergens meer last van. Na de blessure en de trombose was mijn spiermassa weg. De kracht in mijn been is nu weer helemaal terug. Het is zelfs sterker dan mijn andere been.”

De afloop van het bekerduel was niet positief. Groningen slaagde er niet in een 1-0 achterstand om te buigen in een zege. “Ik kreeg nog twee doelkansen. Een kopbal, waarbij de timing goed was, maar ik niet voldoende kracht aan de bal kon meegeven. Bij de tweede kans kreeg ik een rebound na een kopbal van Pepijn Kluin op de paal. Ik kwam echter verkeerd uit met mijn passen en daarom moest ik de bal eerst controleren. Daardoor was ik een fractie te laat. Dat is wedstrijdritme en daaraan moet ik nu dus gaan werken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’