string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andersson: ‘Vooraf was ik een beetje nerveus’.

Vrijdag 03 december 2010 om 23:59

FC Groningen won vrijdagavond in eigen Euroborg op schitterende wijze met 4-1 van Vitesse. Een koude avond met een heroïsche rentree van middenvelder Petter Andersson. De Zweed stond, na een afwezigheid van bijna twee jaar, voor het eerst weer in de basis. Andersson vierde zijn rentree met een geweldig doelpunt.

“4-1 gewonnen, drie punten, eerste wedstrijd in de basis en een goal. Het was goed,” reageerde de Zweedse middenvelder uiterst koelbloedig. Toch gaf Andersson toe dat deze wedstrijd meer voor hem betekende dan normaal. “Voorafgaand was ik een beetje nerveus,” aldus de technicus. “Maar het ging goed en we hebben overtuigend gewonnen. Dat ik ook nog een doelpunt maak, is helemaal top.”
Genieten
Op het veld gooide Andersson de spanning van zich af. “Als ik eenmaal op het veld sta, denk ik alleen maar aan voetballen. Dan wil ik genieten.” De middenvelder genoot tevens van de supporters die Andersson hartstochtelijk toezongen. “De sfeer is niet alleen voor mij, maar voor het hele team. Fantastisch.”   
De Zweed fleurde zijn rentree op met een geweldig doelpunt. Met een vlammend schot vanaf de rechtervoet krulde hij de bal om doelman Eloy Room. “Ik had al een paar momenten voor het doelpunt de kans om te schieten, maar speelde de bal telkens af. Bij het doelpunt had ik de gedachte al om op het doel te schieten toen ik de bal kreeg. Je krijgt als nummer tien vaker van deze kansen. Het is een moeilijke positie. Je moet constant in beweging zijn.”
Holla
Een andere man die lang uit de roulatie is geweest, is Danny Holla. Ook hij was zeer tevreden met de teamprestatie. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld,” zegt Holla. “Het is jammer dat we niet al in de eerst helft scoren want we hadden zeker goede kansen. Uiteindelijk valt het eerste doelpunt op het juiste moment. Vlak na rust kwamen we namelijk behoorlijk onder druk te staan. Na die eerste goal gingen we gemakkelijker voetballen.”
Holla kon terugkijken op een goede wedstrijd. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik er best last van heb gehad dat ik er zolang uit ben geweest. Ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn, maar ik heb weer moeten wennen aan het zoeken van positie. Vandaag stonden we gelukkig goed en ging het lekker.” Hij had een aantal mooie doelpunten gezien. “Ik vond die goal van Tim Matavz het mooiste,” grapte Holla. “Nee, uiteraard het schot van Petter. Zeker met het verhaal dat erbij hoort.”
Van de Laak
Helaas is er ook slecht nieuws te melden. Koen van de Laak ging na acht minuten naar de kant met een op het oog ernstige knieblessure. Voor Holla was de schok erg groot. “Ik schrok ontzettend. Je hoorde hem schreeuwen en dat deed me direct terugdenken aan mijn eigen blessure. Ik was zeker een beetje van slag en ging het eerstvolgende duel ook nog eens half in. Daarna moest de knop om, ook al is dat lastig.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’