string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andersson: ‘Het was een grote opluchting voor me’.

Zaterdag 10 januari 2009 om 14:33

De dag na de oefenwedstrijd tegen NEC vormt het slot van de training het hoogtepunt als een toernooitje voetvolley wordt afgewerkt. De winnaars worden Andreas Granqvist, Gibril Sankoh, Frank Olijve en Gonzalo Garcia. De hoofdrolspelers van een dag eerder blikken in een stralende Spaanse zon terug op het duel met NEC.

Petter Andersson was de maker van het eerste Groningse doelpunt in de met 2-0 gewonnen testwedstrijd. Voor de dynamische Zweed was het een tijd geleden dat hij in wedstrijdverband in actie was gekomen. Een knieblessure hield hem de laatste twee competitieduels voor de winterstop aan de kant. “Het voelt goed weer terug te zijn”, laat Andersson opgewekt weten. “Het ging me niet zozeer om het weer spelen van een wedstrijd, maar meer hoe mijn knie zich zou houden. Dat ging heel goed. Het is een grote opluchting voor me dat ik geen last meer heb.”
Reactie
Een dag na de wedstrijd is er wel een reactie op belasting van de knie. “Maar dat is geen groot probleem denk ik. Zondag moet ik weer gewoon kunnen trainen.” De periode van deels noodgedwongen rust heeft Andersson goed gedaan, zo laat hij weten. “Ik heb een heel jaar lang gevoetbald en dus nauwelijks rust gehad. De batterij was leeg gelopen, ik merkte het. Nu ik drie weken niets heb gedaan, heb ik weer energie gekregen. Of ik weer helemaal terug ben? Ik hoop het.”
Tegen NEC had ook de andere doelpuntenmaker indruk gemaakt. Jongeling Pepijn Kluin schoot de bal op fantastische wijze in de bovenhoek en zorgde daarmee voor de 2-0 eindstand. De spits van Jong FC Groningen kon er een dag later nog van genieten. “Ja, het was een lekker doelpunt natuurlijk. Zo maak je ze niet elke dag. Het was bovendien mijn eerste treffer bij het eerste elftal, dat maakt het dubbel mooi. Het was zeker één van mijn mooiste doelpunten, maar in de D-jeugd van Hollandia heb ik ooit een omhaal gemaakt, die goal was nog fraaier.”
Eén van de vier
Kluin is één van de vier jongelingen, die van trainer Ron Jans een uitnodiging kregen mee te gaan naar het trainingskamp in Marbella. “Het bevalt me uitstekend”, zegt Kluin met een twinkeling in de ogen. “Ik heb wel vaker in een trainingskamp gezeten, met name met vertegenwoordigende elftallen van Oranje. Maar zo’n goed hotel als waarin wij nu zitten en zo’n mooie trainingsaccommodatie als hier heb ik nooit eerder gehad.”
Vermeldenswaardig was natuurlijk ook het debuut van Nicklas Pedersen. De Deense aanwinst van FC Groningen speelde een half uur mee in het duel met NEC, maar liet daarin al genoeg zien. “Ik denk dat ik heel tevreden mag zijn over mijn eerste optreden voor FC Groningen. Ik kon de bal goed bij me houden en voetballend een inbreng hebben in de aanvallen die we hadden. Ik vind wel dat ik had moeten scoren. De keeper redde goed met zijn benen, maar voor mezelf moet zo’n bal erin.”
Prima
Pedersen moest dus genoegen nemen met dertig minuten speeltijd. “Dat was prima. We bouwen het rustig op. Ik heb geen problemen met de knie, ik moet alleen conditioneel aansterken. Dan zullen we zien hoe ik er voor sta als volgende week zondag de competitie weer van start gaat tegen Sparta Rotterdam.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’